Ulf ”The Wolf” Nilsson som slog igenom på TV4 i programmet ”The Voice”släpper nu sitt andra soloalbum i slutet av Oktober.
Albumet har fått titeln ”Make a Move” och enligt Singer/Songer skrivaren själv handlar det om att gå vidare i livet helt enkelt sagt.

Tre låtar skrevs 2015 i Nashville, sex i Budapest och en i Sundsvall mellan åren 2015 till sent 2019. Så sen debuten i december 2013 så har det ju gått några år. Detta borde betyda att det nya albumet bör hålla en hög klass på låtarna! Speciellt de tre som skrevs i Nashville då Ulf Nilsson fick sova över i studion på grund av att det inte fanns hotellrum att finna! Låtarna är: ”Make a Move”, ”Where You Belong” och ”Testify”. Låten ”Shoot me Down” spelades in i Sundsvall och övriga sex på albumet i Budapest sommaren 2019.

Ulf Nilsson och albumet ”Make a Move” är en fullvärdig efterföljare efter debutalbumet ”Little by Little” som sagt kom december 2013. Albumet är en riktig fullträff som slår ner mig på knäna från första till sista låt. Ulfs fantastiska röst kombinerad med kanonbra låtar går inte att värja sig emot! Albumet knockar mig totalt och man ligger där på golvet och mår bara bra av detta album! Precis som titeln antyder så reser man sig på nio med ett leende och ser fram emot nästa dag eller nästa låt. Detta är musik för Jills veranda, grillpartyt eller bara hänga med hens och dricka bira i stövlar och cowboyhatt!

Visst jag är svag för american rock Singer/Songwriters men detta är så bra att det går inte blunda för att Ulf Nilsson har skrivit ihop ett jäkligt bra andra album under några år. Detta är riktigt bra och jag får känslan av influenser från en Svensk som inspirerats av Mellencamp, Springsteen, Fogerty och Bob Seger en hel del fast med halländsk låtskrivarådra som grund.

Ulf ”The Wolf” Nilsson

Finns ju verandor i Halland också eller? Men ni kommer förstå mitt tycke om detta album om ni gillar denna genre med influenser av amerikansk rock/singer helt enkelt. Jag tycker bara det är så bra att jag vill sticka iväg till en veranda nära Nashville å bara skrika: I did ”Make a Move”!

Genre: Rock.

Musikförlag: Fifth Island Music/Sony Music.

Bästa låtar: I Still Love You, Testify och Where You Belong.

Release: 23 Oktober 2020.

Till sist: Bon Jovis senaste album borde kanske låtit mer som Ulf Nilssons album?! Jon kanske borde slå en signal till Sverige inför nästa album?! För det är klasskillnad enligt mitt tycke…

Betyg:

Mattias ”Mp3” Petre.