Vypera ”Eat Your Heart Out” är ett debutalbum från ett svenskt ungt band bildat av Andreas Wallström  ( sång ), Christoffer Thelin ( Gitarr ),  Andreas Andersson ( bas ) och Johan Pettersson ( Trummor ). De är från Sandviken och det är ju som recenscent lockande att ”såga” denna debut då Sandviken är kända för sina sågar…men det blir ingen sågning för detta är hög dos av svensk kvalitetsmetal helt klart.  Bandet började 2016 som ett coverband under namnet Madhouse men man ville göra sin egen musik och det har de lyckats med riktigt bra!

”Eat Your Heart Out” är en väldigt lyckad debut av Vypera som osar influenser från band som Rainbow,  King Cobra, Triumph och W.A.S.P. Det är dock en egen mix och sound de har fått ihop på de 11 låtarna som de producerat på denna debut även om influenserna givetvis gör sig tydliga i ljudbilden på albumet men det är inget som stör en gammal rockräv som undertecknad. Det är klassisk hårdrock som bär gott nog för 2020 talet med den äran.,

Vypera levererar ett album med 11 låtar som ger oss cirka 50 minuter av bra hårdrock/Heavy metal där låtarna i stort sett håller bra rakt igenom. Så inga direkt halvtaskiga låtar som man bara vill hoppa över. Ett bra betyg för låtarna rakt igenom även om det finns 2 låtar som kanske inte är mina favoriter men de kanske växer med tidens gång?

Så sågningen uteblir således för Vypera är som Sandvikens produkter solid Heavy metal rakt igenom! Man har gjort ett jättebra debutalbum och det ska bli spännande följa Vypera framöver. Jag gillade detta album och de är ett band som är här för att stanna och växa både musikaliskt och på scen tror jag!?

Producenten Cederic Forsberg har dessutom  gjort ett utmärkt jobb med albumet och det är inte nog så viktigt. Så ge Vypera och deras debutalbum ”Eat Your Heart Out” chansen. Ni kommer nog tycka som undertecknad att det är högoktanig hårdrock från första till sista låt på deras debutalbum.

Förlag: Frontiers Music s.r.l.

Genre: Hårdrock /Heavy metal.

Release: 17/6 2022.

Bästa låtar : Slow Me Down,  Straight For The Kill och Wingborne.

Betyg:

Mattias ”Mp3” Petré.