Yngwie Malmsteens nya album ”Parabellum” som släpps 23 juli är ett fullängdsalbum med 10 låtar varav 6 av låtarna är helt instrumentella i typisk Yngwie stil med kaskader av gitarrorgier så man knappt hinner hämta andan. Gillar man denne gitarrguru så lär ni inte bli besvikna! Dessutom så sjunger han rätt bra i de 4 låtar han valt att sätta text och sång på. Vi som följt Yngwie sen hans karriär tog fart vet ju att han gör allt på sitt sätt och tar ingen hänsyn till varken kritiker och fans utan är han nöjd med sitt arbete och arr med musiken så är det ingen mer än han själv som kan va missnöjd. Antingen gillar man Yngwies musik eller inte.  

Nya albumet ”Parabellum” är riktigt bra och speciellt gillar jag låtarna där Yngwie valt att ha sång på. Tyvärr är det bara fyra låtar av albumets tio för resten är som sagt rent instrumentella. Lite synd för två, tre låtar till med sångpålägg hade höjt albumet lite men det finnns också de som tycker Yngwie borde ha haft enbart instrumentella låtar på albumet.  Totalt sett landar ändå albumet på vinylsvarven med den äran. Yngwie har enligt mig lyckats att återgå lite grann till de tidiga 80 talssoundet igen. Vissa tycker produktionen inte är bra men det är nog snarare så att Mäster Malmsteen ville att ljudbilden och produktionen skulle stå tillbaka för att mer lyfta fram hans exellens på låtarna han valt att ge ut på nya albumet. 

Som sagt inget album för de som har svårt för instrumental musik men ett paradis för oss gitarrnördar och då är det ju riktigt bra!Yngwie låter riktigt skarpt och vasst på sina strängar och det ligger säkert mycket arbete bakom många av låtarna tills det varit perfekt i Yngwies musikaliska värld!? Att gå sina egna vägar är inte alltid lätt i em tuff bransch som musikbranschen är men precis som sin idol Ritchie Blackmore (Deep Purple, Rainbow) går han sin egen väg och skiter i vad andra tycker. Det är ju så vi lärt känna Yngwie sen debuten och sen med mästerverket” Marching Out”. Det hade bara blivit lite bättre om man fått en två tre låtar till med sångpålägg men det är min åsikt… 

Så ge Yngwie och albumet ”Parabellum” en chans för det duger mer än gott i sommarvärmen att njuta av detta album från vår gitarrguru iallafall för oss redan frälsta fans!  

Till Sist: Hoppas Yngwie framöver väljer att sjunga mer bakom mikrofonen. Han har faktiskt en bra röst för sina låtar. Dessutom kommer albumen bli mer lättlyssnade och mer nerladdade och köpta med mer sång på låtarna. Men som sagt…det är Yngwie som vet bäst! Rock On Yngwie och tack för musiken! 


Tracklist:

1. Wolves At The Door
2. Presto Vivace in C# Minor
3. Relentless Fury
4. (Si Vis Pacem) Parabellum
5. Eternal Bliss
6. Toccata
7. God Particle
8. Magic Bullet
9. (Fight) The Good Fight
10. Sea Of Tranquility

Förbeställ albumet här: http://smarturl.it/Yngwie_Malmsteen

Artist: Yngwie Malmsteen.  Förlag: Music Theories Recordings.  Genre: Hårdrock  Release: 23/7 2021  Bästa låtar: Alla fyra låtarna med text och sång samt Parabellum som är ett mästerverk!  Betyg: 

Av: Mattias Petré