På AOR-fronten intet nytt

Age of Reflection bildades 2013, sammanflätade av klassisk AOR. 2017 släppte de sin debutplatta ”In the heat of the night”, som mixades av Eclipses frontman och trollkarl Erik Mårtensson. Nu är de tillbaka med sitt andra album, ”A new dawn”, och även denna gång är det Mårtensson som rattat slutprodukten. Och det hörs, för det bästa med skivan är faktiskt soundet.

Efter inledande introt ”Aurora” kommer titelspåret. Det är helt okej, utan att på något sätt vara något nytt. Efterföljande ”Stay with me” är likaså klassisk AOR utan att sticka ut. ”Here I stand” är småsvängig, men ”Until death do us part” är tyvärr direkt tråkig och balladen ”What if I break” höjer inte direkt ribban.

Med ”Go” börjar det svänga bättre, men den flyter tyvärr snart ut och blir rätt tradig. Sedan följer plattans cover: Cutting Crews ”(I just) died in your arms”. Och jag kan faktiskt någonstans köpa låtvalet. Jag kan inte påminna mig att jag har hört en cover på den innan, och versionen har faktiskt spår av eget DNA.

Småruffiga (för att vara AOR) ”Never alone again” börjar rentav antyda en egen identitet, och efterföljande ”Write it on the wall” skulle ha kunnat landa på vilken Poison-, eller Great White-platta som helst. Avslutande ”Can’t let go” är avslutningsvis plattans näst bästa spår.

Intressant med AOR-band är att det oftast är ballader och rockrökare som sätter totalbilden, till skillnad från traditionella hårdrocksband där det är de traditionella, kvalitativa, låtarna som sätter tonen, och ballader och rockrökare snarare – och förhoppningsvis – höjer helhetsbilden.

Som helhet är det på inga sätt dåligt. Det är bara tråkigt. Men jag har hört sämre plattor i genren detta år och ger ett godkänt slutbetyg. Men om Age of Reflection fokuserade på rockrökare och ballader istället för utfyllnadslåtar så skulle det faktiskt kunna bli intressant på riktigt.

Band: Age of Reflection

Titel: A new dawn.

Genre: AOR.

Bästa spår: Write it on the wall.

Skivbolag: AOR Heaven.

Betyg: 4/10.

Releasedatum: 2019-09-20.

Av Tony Johansson

Liked it? Take a second to support The Maloik Rock Blog on Patreon!