Prognosis är ett band från Manchester, England med sin senaste release Definition som kom ut 21:a September iår. En fyr manna grupp som spelar Progressive Death Metal med flera andra influenser, kan vara Englands svar på Franska Gojira och påminner mycket om Mastodon i sound. Bildades 2015 och började spela klassisk rock till en början men sen hittade dem sitt kall. En mix av prog och death med en tjock smet av sludge, en bit thrash å en nypa av groove får man till deras ljud som låter enastående.

Artworken är intressant och visar ett slagfält med massa skallar liggandes i smutsen, Ett jätte öga i himmelen med en tår rinnandes samtidigt som blixtarna slår ner. Helt klart spännande. Färgerna passar ihop och ger ett riktigt psycadeliskt omslag, en riktigt bra definition av vad man kan förvänta sig att få höra.

Spår 7, Legacy är en trevlig plottwist på skivan där sångaren läser en kort dikt som abrupt stannar upp albumet och får en att lyssna. Downfall ger en riktigt stark vibb av Gojira. Med 39 minuters speltid och 9 spår så är det ett lagomt långt album att lyssna på som man inte blir trött på. Skönt groove med tunga riff och trummorna som bitvis spelar off takt, vilket gör låtarna intressanta. Mixen är bra och produktionen är fantastisk, vilket har gett ett bra album som gets ut på egen hand

En fantastisk första release från ett band som funnit sin väg som man bara kan hoppas på att de fortätter köra på och leverera fler starka album.

Passar dem som gillar Cast the Stone, Mask of Judas, Trivium och Mastodon

Bästa spår: High Road, Downfall, Waste, Drones

Betyg: 8/10

av: Robin ”Gråben” Gustafsson