Raised Fist får godkänt.

När Raised Fist släppte sitt debut album 1998 så sköljde en enorm hardcorevåg över Sverige. Från den eran finns de egentligen bara dom och Refused kvar som håller in den stolta svenska hardcore fanan.
Om Refused senaste alster var hårt och kompromisslöst så har Raised Fist tagit en liten annan sväng och gått till en mer melodiös hardcore med hårda inslag vilket passar albumtiteln Anthems som handen i handsken.
När man lyssnar på Athems så märker man att bandet lagt ner enormt mycket tid tillsammans med producentduon Roberth Laghi och Jakob Herrmann för ljudet är riktigt bra vilket inbjuder mig att skruva upp volymen ett litet snäpp.
I Murder sjunger Alexander Hagman på svenska ”Det här är bra och ingen jävla skit” vilket jag håller med till viss del. Albumet är absolut inte skit men fantastiskt bra är det inte för jämnheten på alla låtarna finns inte där.
Höjdpunkterna är titelspåret som är helst klart skivans bästa tillsammans med Into this world sen spretar resten av låtarna både åt det ena och andra hållet. Det är som jag nämt tidigare inte dåligt men inte 100 procent bra eller.
Men i det stora hela har Raised Fist släppt ett fullt godkänt album och bandet har bevisat att svensk hardcore fortfarande är att räkna med.


Band: Raised Fist
Titel: Anthems
Genre: Hardcore
Skivbolag: Epitath
Releasedatum: 19-11-15
Betyg: 6/10
Av Ulf ”Wolfman” Romedahl

Liked it? Take a second to support Ulf Romedahl on Patreon!