Ravened – From The Depths

JONO

7 Augusti

Nya generationens band börjar komma här och där varav ett är Ravened från Jönköping och aktuella med sitt debut album From The Depts. Ett väldigt tekniskt album som omfamnar metal core genren väl.

The Path öppnar albumet med mjuka gitarr toner och en bas som smeker kinden och är språngbrädan till andra spåret Foul Deeds där det blir full fart. Det är svårt att motstå börja headbanga när gitarristerna Willy och Olle samarbetar med Oliwer på trummor.  Öppningen fångas i galopperande rytmer som bara fortsätter. Aggressivt och precist hamrar låten på i en språngmarsch där Isacs sång likt piskan tvingar hästarna framåt i rasande fart. Femte låten Golden drar ur lyssnaren likt en burk in i rummet där alla närvarande bara hoppar upp och ner i takt till musiken. En riktigt intim rock konsert upplevs i ett litet rum på okänd plats och lyssnaren dras med på åkturen, skriket från Isac bara ekar och energin flödar hoppar man med musiken vilket känns som timmar. False Conjunctionsom är skivans åttonde spår kryddar till det lite med Lamb of God-vibbar. Simon håller stadigt sikten på målet med sitt basspel och Oliwer spelar helt makalöst. Han håller takten och snärjer lyssnaren med flertalet hooks som får en att undra med förväntan vad som kommer härnäst.

Ett album som får en att hungra efter mer med härliga riff och fångande rytmer blir detta perfekt att ha i bilen till jobbet.

Spår

 1. The Path
 2. Foul Deeds
 3. Blackened One
 4. We’ll Rise
 5. Golden
 6. Denial
 7. Stridsugglan
 8. False Conjunction
 9. Onyx
 10. The Cunning
 11. Personal Universe
 12. From The Depths

Medlemmar

Isac Wendel – sång

Olle Liljegren – Gitarr

Willy Eriksson – Gitarr

Simon Sahlqvist – Bas

Oliwer Svensson – Trummor

Liked it? Take a second to support Robin Gustafsson on Patreon!