Persefone släpper EPn Lingua Ignota: Part I imorgon den 2 februari. EPn innehåller fem låtar och jag har lyssnat igenom den några gånger för att kunna ge er en hyfsat rättvis bild av vad ni har att förvänta er. Så here goes.

Persefone spelar något som kallas ”Extreme prog metal” och det stämmer ganska bra med vad jag hör här. Problemet är att det är lite svårt på sina ställen att skilja på vad som är vad när de försöker att trycka in så otroligt mycket samtidigt. De är helt fantastiska musiker och det hörs att det lagt ner väldigt mycket på att få ihop detta. Men 4:12 in i One Word som är EPns andra låt känns det som att jag måste pausa ett par gånger för att det är så otroligt mycket på gång samtidigt. Ljudbilden blir skramlig och skrikig på ett sätt som nästan blir obehagligt att lyssna på.

Som tur var taggar det ner och i The Equabe som följer upp så har de fokuserat på en något mer clean ljudbild vilket gör det extremt mycket enklare att lyssna på. I The Equabe har man lekt med melodier och körer och fått till en stundtals vacker progressiv stämning. Jag har personligen lite svårt att få ihop de riktigt skitiga metalinfluenserna på vissa ställen men det är deras grej och de får ändå ihop det på något vis.

Foto Eric Rossell

Bandet är grymma musiker och de har utan tvekan hittat sin grej. Även om jag själv inte är super entusiastisk när det kommer till för många stilar i ett så funkar det till en viss gräns här. Deras körer och harmonier är stundtals geniala och produktionen är riktigt bra, det hör jag även om jag inte förstår den alla gånger.

Jag kan inte svara på vem som kommer att gilla detta eller vem som borde lyssna på det här men gillar man progressiv metal och ren håll käften metal kanske man borde ge det en chans! Det finns guldkorn här också så det finns helt klart potential för den som gillar melodier och skrän på en skön nivå!

Artist: Persefone

Album: Lingua Ignota: Part I

Skivbolag: Napalm Records

Release date: 2 Februari 2024

Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *