ALTZI alias Rick Altzi är nu färdig med sitt debutalbum ”All Eyes On Me” som släpptes nu den 25e mars. Rick Altzi är från Helsingborg och basgitarrist sen tonåren men sadlade om till att greppa mikrofonen 2005 istället för att fastna mellan strängarna och stallet vilket vi ska vara tacksamma för. Rick Altzi tillhör definitivt toppen av Sveriges bästa manliga rocksångare med råge enligt min åsikt.

Rick Altzi har tidigare efter baskarriärren 2007 varit medlem i bandet AT Vance där han gjorde sin första sång insats på ett album. Han har även jobbat med band som Helloween, Accept, King Diamond med flera. Han har dessutom medverkat som låtskrivare i band som Masterplan, Gathering Of Kings och Herman Frank.

Nu 2022 är vi alltså redo för ALTZI ”All Eyes On Me” och en spännande musikalisk resa i ett album som innehåller 14 låtar och det låter ju inte så illa om man gillar bra musik!?”All Eyes On Me” är ett bra musikaliskt hantverk helt klart. Ett bra debutalbum som levererar klassisk äkta hårdrock av bästa sort! Briljant bra enligt mina öron är detta debutalbum. 14 bra låtar där det är svårt hitta låtar som inte håller från spår ett till sista spår! Det är en ynnest att få lyssna på ett album som redan i öppningslåten ger en hopp om en musikalisk resa från början till slut. Så är det med ALTZI och ” All Eyes Of Me”, det är en grymt bra debut och jag bara njuter och kastas tillbaka till min svunna tonårstid när livet lekte och hårdrocken stod på sin ”peak”. Man vill bara ställa sig upp och ropa: Play It Loud All Rockers A Wanna Rock! Jag har kapitulerat och hissar den vita flaggan för detta kanonalbum från ALTZI.

De 14 låtarna på albumet håller hög klass så det är svårt hitta tre riktiga höjdare för nästan hela albumet är så jämnt och bra låtmässigt. Dessutom är det bra ”paketerat” gällande arrangemang, mixning och produktion av musiken. Så Rick Altzi med band och övriga musiker samt de som varit med i studion får vi helt enkelt lyfta på hatten för! ”All Eyes On Me” blir ljuset som kommer med våren helt klart. Lika självklar som en kall bärs och glödande kol i grillen har albumet sin givna plats med musiken ”strömmande”ut från min Marshall högtalare på min altan detta nådens år 2022. Kung Bore är glömd!

Melodiös hårdrock med en kraftig uppercut pratar vi om här. Det larmar friskt om riffen och basgångarna pumpar mäktigt samt Rick Altzis röst som förgyller det hela med sin sånginsats och röst! Så köp eller ladda ner ALTZI ”All Eyes On Me” för ni blir inte besvikna detta är mycket bra och ett album som värmer gott nu i tider med krig och i efterdyningarna av pandemin. Tack för musiken ALTZI och Rock On To The Top!

Band: ALTZI ”All Eyes On Me.

Release: 25/3 2022.

Förlag: RA Music.

Bästa låtar: Into The Fire, Motherless Child och Legacy.

Betyg:

Mattias ”Mp3” Petré.

Till sist! Inget ljud utan hjälp från andra!

ALTZI:

Rick Altzi Sång.

Peter Alpenborg Gitarr, Keyboard.

Nalle Påhlsson Bas.

Kevin Kott Trummor.

Ulric Lönnqvist extra gitarr, bakgrundssång.

Teresia Svensson bakgrundssång.

Kimberly Kott bakgrundssång.

Gäster med strängar!

Joel Hoekstra ( Whitesnake/Cher )

Olof Lenk ( AT Vance )

Andy La Rocque ( King Diamond )samt flera andra musiker från band som Avantasia, Gathering Of Kings, Dreamland med flera.

Musiker ”In To The Fire”:

Rick Altzi Sång.

Magnus Berglund Gitarr.

Morgan Jensen Gitarr.

Ken Sandin Bas.

Kevin Kott Trummor.