Vad gör man under Corona tider när alla spelningar är inställda och man vill ha något att göra?

Chris Laney som vi bland annat känner som aktad producent och medlem i danska Pretty Maids började plöja igenom en massa 80-tals filmer och hittade en massa musik som han kände för att tolka på sitt sätt.

Han kontaktade några framstående musiker och sångare och så var projektet At The Movies fött.

Som fasta medlemmar har vi

Chris Laney (Pretty Maids) – Gitarr

Björn Strid (Soilwork, The Night Flight Orchestra) – Sång

Allan Sörensen (Pretty Maids) – Trummor

Morten Sandager (ex Pretty Maids, Mercenary) – Keyboards

Pontus Norgren (Hammerfall) – Gitarr

Pontus Egberg (Ex Treat, The Poodles, King Diamond) – Bass

Linnea Vikström Egg (QFT, Paralydium) – Sång

Gänget bjuder på musik från filmer som Ur Dödlig synvinkel, Rock IV, Snuten i Hollywood, Dirty Dancing och Flashdance för att nämna några.

Att Björn Strid är en sångare av absolut högsta klass. Hans insats på St Elmos fire är så otroligt bra så man skulle kunna knäböja framför gubben.

Men ska jag välja den absolut höjdpunkten från skivan så blir det Hero från filmen Mad Max – Bortom Thunderdome. Här visar Chris Laney vilken enorm fingertoppskänsla han har när han låter Ronnie Atkins från Pretty Maids axla Tina Turners mantel från orginalmusiken och som han gör det.

Ronnies röst är som klippt som skuren för låten och han har sånt tryck i rösten så jag fick gåshud delux. Sen gör det ju inte sämre att demonproducenten Jacob Hansen och den före detta Kiss gitarristen Bruce Kulick gästar på låten.

Övriga favoriter är inledande No easy way out från Rocky IV, The Neverending Story samt Power of love från Tillbaka till Framtiden.

Det märks att Laney har lagt ner mycket tid och själ i detta för allt så snyggt producerat att man vill höja volymen lite till men tyvärr så bor undertecknad i lägenhet med grannar runt om.

Ska jag välja det svagaste spåret så blir det A View to a kill från James Bond filmen Levande måltavla. Den faller mig inte riktigt i smaken trots flera genomlyssningar. Där hade jag gärna sett någon annan låt.

Men i det stora hela är jag otroligt nöjd med vad säsong ett hade att bjuda på och jag längtar redan till säsong två som jag vet att gänget jobbar med för fullt när denna text skrivs

Av Ulf Romedahl