Men vänta lite… Är inte det där Atomic Swing? Jo visst fa….

Jajemenn, den 6 augusti 2021 kommer Atomic Swings nyaste alster Jubel ut och det är inte utan att ens lilla 90-tals hjärta bultar ett extra slag när man klickar på länken för att lyssna. Och det är precis så som jag vill ha det. Det är så underbart retro och kanske ännu mer retro än vad det var förr. Det är slappt och raspigt och det är mjukt och det är nytt. ”Got that shit?” Frågar någon i början och ja, I got that shit!

Bandet är ute på en miniturné denna veckan och det är något skönt i att de lirar på Kalmar Slott den 6e när EPn Jubel släpps, det är lite barockt med vad som låter som en cembalo som plinkar loss i bakgrunden medan Niclas Frisk berättar sin story som han alltid gjort. Och det är ren och skär njutning att höra det lite burkiga ljudet som man valt att ha kvar på sången och de fantastiska texterna är som en resa tillbaka i tiden.

EPn heter Jubel och det är antagligen så Atomic Swing fans kommer att möta detta. För det är som att hitta en bok man glömt bort och börjar bläddra i, man minns de där guldkornen och även om det känns bekant så ser man det med nya ögon. Eller i det här fallet hör det med nya öron.

Produktionen är precis så lös som den ska vara. Det finns en trygghet i att det inte överproduceras och det gör att jag slappnar av när jag lyssnar, jag låter saker vara som de är utan att gräva djupare i dem för det är så det ska låta.

Så vad ska man göra? Ska jag sätta betyg på det här?

Nej det tänker jag inte göra.

Jag ger er en högst personlig recension och det är en uppmaning. Gillar du Atomic Swing? Köp det. Gillar du 70-tals nostalgisk rock? Passa på att slänga en lyssning på detta och köp det! Gillar du snygg svängig glammig rock med underbar avslappnad attityd och partyfeeling? Köp det!!

Avgjort då.

KÖP DET!

/P ”The Poser” Pousár