Recension av Soilworks Verkligheten.

Skivrecension
Soilwork – Verkligheten.
Betyg 9/10
Man ska ju öppna det nya året hårt och då passar det ju alldeles utmärkt att svenska Soilwork med Björn Strid i spetsen får inleda 2019 i hård stil.
Björn har inte legat på latsidan den senaste tiden. Förutom att jobba med detta album så har han släppt album med The Nightflight Orchestra som blev utsett till årets bästa album av oss här på the Maloik.
Om vi räknar bort det inledande titelspåret som en liten instrumental historia så drar albumet igång med första singeln Arrival som kom i höstas. Redan då när den kom byggdes mina förväntningar upp till en ganska hög nivå.
Verkligheten består av en mängd snygga musikslingor. Vi bjuds på ett gäng starka spår och grym sång av Mr Strid. Han lyckas i stort sätt få en bra ballad i blandningen mellan sång och growl. Och sjunga har han visat vid många tillfällen att han kan.
Dom starkaste spåren är förutom nämna Arrival så blev Stånfågel och The ageless whisper mina personliga favoriter på denna mycket solida platta.
Thomas ”Plec” Johansson har gjort ett grymt jobb med produktionen. Ljudmässigt låter bandet bättre än någonsin vilket naturligtvis höjer betyget.
Soilwork har med Verkligheten satt standarden för 2019 väldigt högt. Den kanske inte när fram till toppen av prispallen men det skulle förvåna mig mycket om den inte hamnar på min topp 10 lista när vi summerar detta år i slutet av december.
Av Wolfman Romedahl.