Gillar man Backyard Babies kan man ju i princip köpa vilket album som helst och bli nöjd. Så är det med den här skivan också! Det är ofta så när man hittat ett band som lirat ihop så länge som Backyard Babies har. De vet vilka de är, de vet vad deras styrkor är och de vet att använda dem, men ärligt talat, kan man förvänta sig något annat av ett band som lirat ihop i 30 år?

När jag hörde Ragging Flag första gången kunde jag bara le. Det var så vansinnigt hemtamt och snyggt, precis som det ska vara. Något nytt på detta albumet är att Chips Kiesbye från Sator producerat hela albumet och har varit med och skrivit fyra av spåren. Hörs det? Ja om man lyssnar noga kan man nog känna igen lite av Chips fingrar i smeten.

Nicke Borg gör ingen besviken med sin raspiga men klockrena röst, när det kommer till hårdrock är en inte perfekt röst nästan bättre än en perfekt sådan. Och det är precis det vi får höra här. Dregen är sitt skitiga ösiga jag, Peder Carlsson sätter eld på trumskinnen och Johan Blomquist dundrar på med basen. Pausen mellan 2009 och 2014 verkar ha gjort dem gott för efter det har balansen varit on point.

Jag gillar det, många låtar är riktigt riktigt bra och det kommer förmodligen vara ett jävla ös live. Men… Jag hade nog förväntat mig något mer. Ett strå vassare. Inte för att det på något vis är dåligt utan för att om man gillar Backyard Babies funkar den här plattan lika bra som Total 13. Låtar som 44 Undead och Simple Being Sold lyfter det ändå och jag är mer än nöjd, till och med jävligt nöjd med att lyssna på albumet. Om och om igen.

Låtlista:

 1. Good Morning Midnight
 2. Simple Being Sold
 3. Shovin’ Rocks
 4.   Ragged Flag
 5.   Yes To All No
 6.   Bad Seeds
 7.   44 Undead
 8.   Sliver And Gold
 9.   A Day Late In My Dollar Shorts
 10.   Laugh Now Cry Later
 11.   Th1rt3en or Nothing (Acoustic – Live in the Studio)
 12.   A Song For The Outcast (Acoustic – Live in the Studio)
 13.   Highlights (Acoustic – Live in the Studio)
 14.   Star War (Acoustic – Live in the Studio)
 15.   Nomadic (Acoustic – Live in the Studio)

Band/Artist: Backyard Babies

Titel: Sliver & Gold

Genre: Hårdrock

Skivbolag: Century Media

Releasedatum: 2019-03-01

Bästa spår: Ragged Flag

Betyg: 7,5 av 10

/P. Pousár