Jag förälskade mig i Danko Jones när jag såg dem live första gången. Innan dess hade jag hört ett par låtar och tyckt att det lät ju bra men jag satte mig inte in i det djupare än så.

Men när jag hörde Cadillac live var det som att någon öppnade en kran och jag översköljdes av rock and fucking roll. Efter det var det ju bara att köpa skivorna och njuta. På fredag släpps så bandets tionde album och undertecknad har fått lyssna in sig och jag säger bara en sak, mums!

Det första som slår mig är att de har skalat av soundet lite. Inte så att de mjuknat utan mer som att de plockat bort en finpolerad och producerad matta och låtit deras egna sound stå för basen genom plattan. Det är lite råare, lite skramligare och det passar dem som hand i handske.Något som fascinerat mig redan innan är Danko Jones som frontfigur. Han, liksom så många andra kan verka så lugn och harmonisk när de inte stå på scen men när de väl hänger på sig instrumentet och ställer sig där förvandlas de till överenergiska, publikälskande rock monster! De drar igång publiken till en nivå som kokar. Det är ofta svårt att få ut den känslan på skiva men det tycker jag de har gjort med Power Trio. De har landat i ett sound som kommer att kännas igen direkt när de kliver fram på scenen igen.

I startgropen har vi I Want Out som direkt visar på det lite mer avskalade soundet. Det är ösigt som det ska vara och vi får en försmak av vad det här albumet har att erbjuda. I Good Lookin’ driver man fram det som är klassisk Danko Jones. Den ohämmade flirten med Rock n’ Roll som ingen annan kan framställa utan att låta larvigt eller övdrivet. Det är lätt att lyssna på detta och drömma sig bort till festivalerna vi saknar så innerligt.

Bandet hyllar I vanlig ordning livet, musiken och kvinnorna på det här albumet vilket blir tydligt i låtar som Raise Some Hell och Blue Jean Denim Jumpsuit. Inget band kan lika stilfullt beskriva och begripa hur man kan göra dessa hyllningar utan klyscha och ändå så välbekant.

Det här är ett sjukt stabilt album. Fart och fläkt från första sekund till slut och en grymt bra representation av bandets jubileum på detta tionde album!

Det finns ingen anledning att inte köpa det här albumet.

Artist: Danko Jones
Titel: Power Trio
Releasedatum: 2021-08-27
Skivbolag: MATE IN GERMANY
Genre: Rock
Bästa låt: Blue Jean Denim Jumpsuite
Betyg:

/P “The Poser” Pousár