Det tyska hårdrocksbandet DeVicious släppte nyligen albumet ”Black Heart” nu den 14e april. Det är deras fjärde album sen debuten ”Never Say Never”släpptes 2018. Bandet som har sitt ursprung från Karlsruhe har alltså släppt ytterligare två album efter debuten, nämligen ”Reflections” från 2019 och ”Phase Three” som kom 2020. Nya albumet lovar gott med titellåten ”Black Heart” redan som första öppningsspår och man får liksom höga förväntningar när titelspåret redan från början ger en susning av att detta kan vara riktigt bra hela vägen från första låt till sista. Och DeVicious lyckas bra att sätta standarden på låtarna på nya albumet. Det är klassisk melodiös hårdrock som smittar av sig riktigt bra när man lyssnar igenom albumet. Det är låtar som håller hög klass och som arrangerats och producerats med stil, klass och finess av bandet.

Pandemin har trots allt fört nått gott med sig. Banden har i brist på livespelningar fått skapa musik istället och DeVicious är definitivt ett av dessa band som skapat bra musik under en sorglig period för musiker och nöjesbranschen med bravur. Gott så  och det är  en ynnest att få ta del av ”Black Heart” för albumet innehåller i stort låtar med hög klass. Det finns också ett signum att bandet också vågar ta ut svängarna och experimentera i låtarna så det handlar inte bara om att köra på rakt fram och rocka med tre ackord utan vi bjuds på små mästerliga inslag i låtarna som gör att DeVicious liksom sticker ut lite i klassisk melodiös hårdrock helt enkelt. Förbannat bra enligt mitt tycke och ”Black Heart” är inget gigantiskt mästerverk men ack så bra!

Det rockar på med finess, svänger och överraskar i stort i många låtar. Man har inte bara lyckat med många bra låtar utan det hörs att De Vicious är ett band som kommer få ytterligare nya fans efter detta nya album. Det är jag helt säker på! Bandet har också en perfekt sångare i Antonio Calannas vars röst är perfekt för låtarna på albumet och som verkligen lyfter låtarna med sin röst. Övriga musiker som Alex Frey ( bas, låtskrivare ), Radivoj Petrovic ( gitarr ), Lars Nippa ( trummor ) samt Denis Kurz ( keyboard ) fyller grädden till brädden i bidraget till att skapa ett utmärkt bra album för oss som gillar melodiös hårdrock av bra klass! 

Tack för riffen, melodierna, sången  och ett himla bra album som kommer växa för många lyssning efter lyssning! Så köp eller ladda ner De Vicious senaste alster ” Black Magic” ni kommer tycka som mig…Det är high high five för killarna från Tyskland, de har satt Tyskland på hårdrockskartan igen!


Band: DeVicious
Album: Black Heart
Release: 14/4 2022
Förlag: Pride & Joy Music
Bästa låtar: Black Heart, Heroines och Not What It Seems
Betyg:


Till sist: Lyssna gärna på bandets tre tidigare album för de är värda sin uppmärksamhet också! De Vicious är ett band som lätt gör sig sällskap med andra kända stora tyska band utan att skämmas. Deras redan trogna fansskara lär växa och De Vicious förtjänar det för man spelar musik som inspirerar och får en att bli ung i sinnet på nytt i allafall hos undertecknad med råge!

/Mattias ”Mp3” Petré.