Tomas Skogsberg producerar. Sulo skriver låtar, öser och lirar i vanlig ordning. Vad blir det av det då?

Jo ett album

Med 24 låtar! Du läste rätt. 24 låtar på en gång och det som gör mig mest imponerad med detta är att Sulo skrev de flesta låtarna medan han skrev musik till Maloik favoriterna Velvet Insanes senaste album. Jag pratade med Sulo om det där och han sa att han skriver låtar varje dag, utan undantag. Han skriver inte bara låtar han skriver ju böcker också men nu är det Slap Bang Blue Rendezvous vi ska snacka om och oj vad jag vill skriva en akademisk uppsats om det här. Men det ska jag inte, jag lovar.

Jag tänker heller inte skriva om 24 låtar var för sig. Men vi kan väl köra låt nummer 12 som är Slap Bang Blue som visar den finaste av Sulos anglofiliska sida. Det är så mycket Liverpool och rock/pop att man bara myser. Att han är influerad av och förtjust i Roddan är svårt att missa.

I Run Through The Wildfire är det ännu mer åt det rockiga hållet men det är den sköna old school britt-rocken som skiner likt en sol i ett musikaliskt universum och det är svårt att vara sur när man hör det här. (Tro mig jag har testat) Det är skönt avskalat och man kan höra varje anslag, det är otroligt charmigt och roligt att lyssna på.

Anyway I Can Make Her Smile är låten som varje kvinna vill att någon skriver åt eller om henne. Och det känns verkligen som velour, kråsskjorta och glitter. Och på helt rätt sätt.

Ljudbilden är helt perfekt på det här albumet, nivåerna håller en sjukt bra balans från låt till låt och det är som att följa en berättelse rent melodiskt. Lite som att se en klassisk brittisk romcom med Hugh Grant i huvudrollen. Det är dramatiskt, roligt och sjukt romantiskt.

Allt får sin plats här, gitarrsolot i Anyway I Can Make Her Smile är en anledning att le i sig självt. Jag förundras över hur ett släpp med så många låtar kan undvika att bli långrandigt men det här är i stället självklart på något vis. Det finns en del musiker som bara har det där och Diamond Dogs i sin helhet har det. Sulo har det ju definitivt men deras samarbete, samspelthet och lekfulla sätt att få liv i musiken är ju det som skapar känslan i det. Det saknas lite idag generellt men det kommer fram mer och mer i och med vågen av glamrock och sleaze som väller fram över världen. Och tur är väl det med tanke på att vi sitter hemma och bara längtar efter att få komma ut och uppleva musik igen. Vi får i alla fall höra ny musik som kommer låta fabulöst bra live.

Ett måste i skivbacken.  

Pelle Mannerud All Photo cred

Artist: Diamond Dogs
Titel: Slap Bang Blue Rendezvous
Releasedatum: 2022-01-21
Skivbolag: Wild Kingdom Records
Genre: Rock/Glamrock
Bästa låtar: Anyway I Can Make Her Smile, Everything´s Fine
Betyg:

/P “The Poser” Pousár