Frontiers Music

10 Juli

ENUFF Z´NUFF är det hårdrockstylade Power popbandet som med låtar som New Thing och Fly High Michelle fick mycket speltid på MTV i slutet av 80 och början av 90 talet. Med albumet Strenght som släpptes 1991 blev de inkastade i hairband genren då albumet flirtade mer med hårdrocken än de tidigare gjort. Bandet fortsatte spela och kämpade sig igenom 90-talets musikdjungel och släppte med tiden dussintalet album som blev väl mottagna av deras fans.

Idag har Chip Z´Nuff som spelat bas i bandet sedan start tagit plats som sångare och bandet har en skön kärna av Power Poppig Rock som sipprar ur varje låt på det nya albumet Generation Brainwashed som kommer ut den 10 juli!

Med gästartister som Ace Frehley, Mike Portnoy och Steve Ramone har de tagit ett skönt kliv tillbaka och man kan höra en hel del av de tidigare vibbarna i låtar som Drugland Weekend och Fatal Distraction där de klassiska körerna och melodierna lyfter upp en partykänsla som man känner igen, speciellt om man sett dem live. Broken Love är en fantastisk rocklåt/ballad som leder tankarna till 60/70 talets underbara melodier. Lite The Beatles känsla på sina ställen. Go som följer upp känns mycket som en modern ENUFF Z´NUFF låt, melodierna är bekanta men samtidigt nya och fräscha, ljudet är något tyngre men det poppiga som ligger som ett flor av kärlek är detsamma som alltid.

Albumet är grymt snyggt producerat. Allting ligger på plats och helheten blir så näst intill perfekt att jag nästan gav toppbetyg. Men det faller på att det trots allt är lite väl långsamt och jag känner väl att om det, som i det här fallet kategoriseras som hårdrock så är det många låtar som inte riktigt når hela vägen fram. Men det är förbaskat bra!  

Låtlista:

  1. The Gospel
  2. Fatal Distraction
  3. I Got My Money Where My Mouth Is
  4. Help I’m In Hell
  5. It’s All In Vain
  6. Strangers In My Head
  7. Drugland Weekend
  8. Broken Love
  9. Go…
  10. Winding Road

Betyg:


Medlemmar:
Chip Z’nuff – Bass
Tory Stoffregen – Guitars
Alex Kane – Guitars
Dan Hill – Drums

/P ”The Poser” Pousár