Eisenwald

26 Juni

FELLWERDEN har sedan 2014 arbetat med att fånga atmosfären och det majestätiska mörkret i skogarna kring nordvästra England och beskriva det i sin episka blackmetal. Med studioprojektet FELLWARDEN har The Watcher (Fen) som är huvudman i bandet kunnat ge sig hän fullständigt till skapandet utan att begränsas av livespelningar.

Redan i första låten, Pathmaker kan vi höra det melodiska, episka material The Watcher skapat. Det är en svår balans att skapa blackmetal med den här typen av berättelse utan att det ibland känns krystat och för grandiost. Men här har man lyckats hitta en jämn ström av skönhet och rå metal. I Scafell´s Blight hörs den musikaliska bakgrund som The Watcher har och det fungerar riktigt bra ihop med de harmonier som byggts samman med det råa driv låten har. A Premonition är mer ett mellanspel för att bygga stämning än något annat. Wreathed in Mourncloud startar upp med vackra toner av akustisk gitarr och man får nästan en känsla av landskapet som varit inspiration till albumet. När låten väl kommer igång är den snabb och ger en känsla av ett våldsamt narrativ. An Elder Reckoning låter nästan som hämtad ur filmen Highlander, hjälten kliver fram ur dimman efter en strid och det är blodigt och döden är närvarande. Det är episkt helt enkelt. Upon Stone vaknar med enkla pianotoner. De möts upp av vackra gitarrslingor och vad kan väl avsluta en episk berättelse bättre än vackra toner och tillhörande körer?

Pathfinder som kommer vara ett bonustrack på CD vilket princip är i eftertexterna. Det är ett instrumentalt nummer med en ganska lugn framtoning och en melodi som känns återkommande i hela albumet. Gillar du episk blackmetal och vacker ambiance har du sommarens köp här.

Låtlista:

  1. Pathmaker
  2. Scafell’s Blight
  3. A Premonition
  4. Wreathed in Mourncloud
  5. An Elder Reckoning
  6. Upon Stone
  7. Pathfinder (CD bonustrack)

Betyg: 8/10

Medlemmar:
The Watcher – All vocals, guitars, bass and keys
Havenless – Drums