Ett band som spelat fler än 300 gig släppt 4 album och spelar förband åt akter som Eagles, Twisted Sister, Blackberry Smoke och många fler har kanske lite högre krav på sig att leverera kvalitet än andra.

Första låten First Blood Universe startar upp albumet i ett lagom tempo. Kanske lite för lagom. Men det kompenseras snabbt i andra spåret, River Of Hate som man kan missta för Mötley Crües Kickstart My Heart i introt men det är det ju definitivt inte när man väl kommit förbi det. Här kommer det ett ös som får igång hjärtat lite grann. I Lillith´s Nightmare som följer upp får vi höra en riktigt bluesig New Orleans känsla i ett ösigt men motsägelsefullt slött nummer som får en att få en voodokänsla, men det kan man ju ana redan i titeln.

Bandet som härstammar från Köpenhamn har lyckats skapa ett sound som ger vibbar av det redan nämnda New Orleans. Det är rockigt, bluesigt och ösigt på ett sätt som inte blir påklistrat. Frederik ”Freddy” Schnoors röst är stark och ren med en förmåga att skita ner sig när det behövs. Bermuda Blues som är det fjärde spåret på skivan visar upp en skön tonsäkerhet.

Nästa spår, Andromeda är en riktigt skön låt med en melodi som rycker med en ganska omedelbart som fortsätter med några progressiva partier som verkligen sitter som hand i handske.

Det här är ett riktigt bra album som kan tilltala de flesta som gillar riktigt bra rock och antagligen även den som gillar progressiv rock.

Albumet har influenser från Bach, Black Sabbath, Dio, Mastodon och Rival Sons vilket skapar en oanad bredd på låtarna men det är ändå så snyggt producerat att det inte blir spretigt.

Inspelat i Medley Studios och producerat av Ken Rock Aka. Kenneth Skovhus.

Artist: Freddy And The Phantoms
Titel: A Universe From Nothing
Releasdatum: 2020-04-24
Skivbolag: Mighty Music
Genre: klassisk Rock/Blues Rock & Psychadelic
Bästa låtar: Loners on the Run och Lilith´s Nightmare
Betyg: 8/10

Bandmedlemmar:
Frederik ”Freddy” Schnoor – Vocals, Guitars
Rune Hansen: Trommer, Tamburines, Backing Vocals
Mads Wilken: Bas & Backing voc.
Anders Haahr: Organ and BackingVocals

/P ”The Poser” Pousár