Metalapolis Records

19 Juni

Jessica Wolff är en artist från Finland som inte bara slår hårt i musikbranschen, hon jobbar även som stuntkvinna. 2018 släppte hon sitt förra album Grounded och med det turnerade hon i Europa med Treat. Med albumet para dice som släpps den 19 Juni vill hon uttrycka att det kan vara värt att gå emot strömmen och kämpa för att nå sina mål.

Jessica Wolff har en riktig styrka i sin röst. Man slås av det tryck hon lyckas hålla och det genomslag rösten har trots den väldigt mjuka och rena sången. Rösten håller både i de hårdare spåren och i de lugnare och skapar en helhet hos henne som artist. Ett bra exempel är kontrasterna mellan låt nr 2, Perfect Kind Of Wrong som är ett skarpt och hårt spår där hennes vassa ton slår igenom och ger sken av en rätt hård attityd. I låt nr 4, The Sunny Side of The Bay får vi istället hör en mjuk sida där känslorna nästan rinner över utan att bli för mycket. I Kill Switch som följer upp får vi en otroligt skön mix av det hårda och det mjuka och det blir såväl hårt som nedstämt och vackert.

Det här albumet är rätt klassisk rock. Det är både roligt och intressant att höra en ny kvinnlig vokalist som inte lutar åt det hårda råa hållet eller åt det mer dramatiska opera hållet. Här finns det istället en duktig vokalist som matchar musiken perfekt med sin attityd. Här finns nyanser av många duktiga sångerskor men också sångare inom samma genre. Det är stilrent och det påminner en hel del om den alternativa rockgenren som växte fram som motpol till den skitiga grungen under 90 talet. Fördelen för Jessica Wolff är att 2020 har även den genren utvecklats och det finns en chans att plocka det bästa och skapa något nyare och bättre, och det är precis det hon har gjort!

Ett jäkligt bra album med några riktigt starka spår som avslutas med en av favoriterna Strangers som börjar med en klassisk 80 tals gitarr som hänger med genom låten. Det här funkar grymt bra på skiva men lär vara ännu bättre live!

Låtlista:

1 Ella´s Song
2 Perfect Kind of Wrong
3 All The Right Things
4 The Sunny Side Of The Bay
5 Kill Switch
6 Fight Forever
7 Superhero
8 Demons
9 Take Me Away
10 Strangers

Betyg:

/P ”The Poser” Pousár