När jag fick till mig detta album med Kickin Valentina som för mig var ett band i periferin började jag med att lyssna igenom deras backkatalog och blev oerhört positivt överraskad då jag tycker att både Super Atomic(2015),Imaginary Creatures(2017) och The Revenge of Rock (2021) är riktigt bra skivor. Atlanta i USA är hemvisten för dessa rockare som på ett väldigt bra sätt har lyckats blanda influencer från Aerosmith, Guns´n´Roses, Cinderella och AC/DC. Bandet bildades 2013 och gjorde sig snabbt ett namn genom att hamna högt på ett antal topplistor och 2014 tog man hem GA Music Awart Rock band of the year! Bandet turnerar flitigt och har spelat på massor av festivaler genom åren. 

Star Spangled Fist Fight är bandets fjärde fullängdare och här tycker jag att man skruvar upp trycket ytterligare. Det låter lite mindre avAerosmith och istället lite Motörhead. Den som lyssnat på Kickin Valentina tidigare får här något som är lite nytt och fräscht samtidigt som man har hög igenkänningsfaktor. Själv är jag särskilt förtjust i ösiga rocklåten Amsterdam som svänger rejält, uppkäftiga Star Spangled Fist Fight som drar lite åt punk och Fire Back som jag tycker påminner om Backyard Babies

Skivor som Star Spangled Fist Fight är underbara att få recensera. Bandet uppfinner egentligen ingenting nytt men har ändå förmågan att vara unika i sitt sound.  Att upptäcka band som gått förbi ens radar men som har så hög kvalitet är jättekul. Kickin Valentina kommer definitivt spelas ofta hos mig i fortsättningen och jag hoppas innerligt få se dom live. 

Bolag: Mighty Music

Artist: Kickin Valentina

Titel: Star Spangled Fist Fight

Line up: D.K. Revelle sång, Heber Pampillon gitarr, Chris Taylor bas och Jimmy Berdine trummor

Release date: 19/4 2024

Av Marcus Ahlberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *