Schweiziska King Zebra består av ett gäng rutinerade herrar som kör samma skola som landsmännen i Gotthard och Crystal Ball, alltså hårdrock av den klassiska skolan. Mest namnkunnig för oss i Sverige torde vara Eric St. Michaels som sjöng i China på 90-talet även om Michaels inte ska jämföras med vare sig Steve Lee eller efterföljande Nick Maeder ifrån Gotthard

King Zebras releaser hittills består av ett par singlar och en EP vilket då innebär att bandet nu fullängdsdebuterar med albumet Survivor, inspelar i Göteborg med Oscar Nilsson som producent.

Låtarna gjorde mig tidigt riktigt intresserad då det är bra tryck i dem. Däremot kommer jag ganska snabbt fram till att variationen i uttrycket är ganska liten och många utav låtarna flyter liksom ihop en del.
Med detta nämnt ska också sägas att det finns ett par låtar som sticker ut lite extra. En utav dessa är öppningsspåret Under Construction som är en perfekt startlåt på skivan som väcker intresset för den som gillar denna typen av hårdrock men det är också i efterföljande She Don’t Like My R’nR som låter väldigt snarlik öppningsspåret, alltså en bra låt som hade kunnat funka som starter men nu lämnar lite utav en fundering om jag lyssnar på första eller andra spåret.
Lite så här fortsätter det där de efterföljande låtarna blir som en påminnelse till starten alternativt anonymt vilket då ger slutsatsen bra låtar med ett men…

Starten och slutet tycker jag är peakarna på Survivor. We Are The Survivor, We Are One och Be The Hunter får alla mig att bli lite extra glad där både refränger och melodier ger mig ett mer bestående minne och skulle mycket väl kunna bli bestående på min årslista. Hurvida King Zebra blir ett band som kommer till Sverige kommande år eller inte återstår att se men det finns i alla fall en grund i materialet för att kunna få visa upp sig på som antingen förband eller tidigt band på en festival. Det har de utan tvekan material till!

Band: King Zebra

Titel: Survivors

Genre: Klassisk Hårdrock

Skivbolag: Crusader Records

Releasedatum: 17/9

Bästa Spår: Under Destruction, We Are The Survivors, We Are One och Be The Hunter

Betyg: