Recharger Records

1 Maj

Lucid Conformity startades 2017 av Dale Linsdell (Merciless Terror) och Tom Clarke (Insidius/Akarusa Yami) som tidigare konkurrerat på Nottingham (UK) scenen. Architects Of Madness är fullt av klassiska thrashmoment och man hör en del av det typiska döds och blackmetal nyanserna i hela albumet. Både Linsdell och Clarke sjunger på albumet och det är en rejäl dos metal.  

Spoils Of The Bloodthirsty startar upp albumet med en ganska klassisk metalkänsla. Med deras dubbla sångspår lyckas de bygga en ljudbild som stundtals lyfter fram såväl klassisk metal som mer death metal i verserna. I uppföljaren Monolithic War Machine ökar tempot något och man får en smak av ett mörkare och djupare förhållande till musiken. När lyssnaren sen landar i Age Of Abhorrence verkar den argare sidan av metal ha vaknat till liv hos musikerna och det låter emellanåt lite som Machine HeadMan Made Messiah startar upp med en ruskigt snygg sologitarr som följs upp av en rytmisk sång med både growl och rena partier som visar ytterligare en variation från det du redan fått höra på albumet. Architects Of Madness som följer upp är en ren fröjd, det är tajt, det är hårt och det ligger en ton av rent mörker och frustration som växer till aggression. World Eater har ett vansinnigt snyggt driv, det finns något som andas metal i låten och för den som känner till dem så påminner låten om Blind Me av Leukemia.  Avslutande Lifestealer känns stundtals som ren speed metal och det värker nästan i kroppen av känslan av moshpit.

Albumet är snyggt producerat och man kan nästan höra att det är två erfarna metalmusiker som fått sätta sin egen prägel på albumet. Det spretar inte särskilt mycket, även om det finns många olika musikinfluenser så binder de ihop det väldigt bra.

Spår:

1. Spoils Of The Bloodthirsty
2. Monolithic War Machine
3. Age Of Abhorrence
4. Man Made Machine
5. Architects of Madness
6. World Eater
7. Life Stealer

Betyg; 7/10

Medlemmar:

Dale Lindsell
Tom Clarke