Låt oss prata om Michael Monroe. Hur denna mannen kan fortsätta vara ett sådan energiknippe är för mig ett mysterium. Att skriva låtar med sådant underbart tempo och med en röst som slår rätt ut genom högtalarna och får en att andas rock and roll!

I Live To Fast To Die young är utan tvekan en hint från mannen om hur han väljer att leva. Musiken är livet och utan den är det liksom inte lönt. Jag pratade med mannen för ett par veckor sedan och kommer att se honom på scen på Sweden Rock festivalen och ser sjukt mycket fram emot att få höra låtar från albumet live. Young Drunks & Old Alcoholics är en låt som jag suktar efter att få höra live så håll tummarna! Låten innehåller några små visdomar och kanske till och med pekpinnar! Inget som han brukar syssla med så men i den här låten kändes det rätt och det hörs.

Albumet är punkrockigt. Det hörs en hel del vibbar från det som var CBGB’s och det är inte konstigt med tanke på att Monroe spenderat en hel del tid där när han bodde i USA. Everybody’s nobody är som en liten hälsning till alla som kämpat för att lyckas och som äntligen får chansen. En berättelse om hur det känns att slåss för en plats på banan.

Antisocialite är ett lugnt spår som jag uppfattar som en något självbiografisk låt om hur det är att vara en offentlig person och hur man kan leva ett dubbelliv som en offentlig karaktär och hur man är som person i den privata sfären.

Pagan Prayer är ett ösigt punkigt spår som verkligen får moshpit feeling! Hela albumet bjuder på en riktigt skön party och personlig stil som kommer driva publiken till positivt vansinne!!

Artist: Michael Monroe
Titel: I Live To Fast To Die Young
Releasedatum: 10 juni 2022
Skivbolag: Silver Lining Music
Bästa spår: Young Drunks & Old Alcoholics, Antisocialite
Betyg:

/P ”The Poseur” Pousár