Om man heter Mike Tramp och spelar in ett rockalbum är det svårt att misslyckas. Vi har ju tidigare hört både lugnt och sansat och rockigt och galet från Mr Tramp och över lag har det varit riktigt bra rock. Det här albumet håller ställningarna.

Albumet bär på en hel del sköna spår som ger en känsla av klassisk rock. Mikes röst är i hög klass här och det gör att låtarna håller hög kvalitet även i de mer avskalade låtarna som Highway och Anymore. Avskalat säger jag även om Highway som visst har en del instrumental backup men det är rösten som har huvudrollen. Lay Down Your Guns landar som albumets ballad och det är en slö, bluesig känsla i den som bara lyfter.

Between Good And Bad har sköna Thin Lizzy vibbar och passar utmärkt till sommarens roadtrips. Hela albumet är i och för sig ett perfekt sommaralbum. På stranden, på balkongen eller i bilen. Det spelar inte så stor roll, musiken är levande och det känns som att det är något vi behöver i dessa tider.

Produktionen är snygg. Det är en genomtänkt ljudbild som följer med i alla låtarna. Det låter inte helt kliniskt utan det finns en känsla av rummet. Rock ska ju ha ett visst mått skitighet för att det ska kännas rätt och den avvägningen har de gjort ruskigt bra här.

Låtar:
1. All Of My Life
2. Anymore
3. Back To You
4. Between Good And Bad
5. Come On
6. Highway
7. Lay Down Your Guns
8. No Tomorrow
9. The Road
10. When She Cries

Artist: Mike Tramp
Titel: Second Time Around
Releasedatum: 2020-05-01
Skivbolag: Target Records
Genre: Rock
Bästa låtar: Anymore och Between Good And Bad
Betyg: 7/10

Musiker:
Mike Tramp: Vocal, Electric & Acoustic Guitar
Piano Oliver Steffensen: Main Guitar all songs
Claus Langeskov: Bass
Morten Hellborn: Drums
Soren Andersen: Additional Guitar
Jay Boe: Hammond B-3
Marcus Nand: 12 String Acoustic Guitar, 1st solo on “Back To You”
Emily Garriock Langeskov: Backing Vocals
Lars Rahbek Andresen: Piano on ”Highway”

/P “The Poser” Pousár