Att Nestor slog igenom är det få som missat och många kan förstå varför. Med den omisskänsliga 80-tals känslan har bandet fångat upp det som många saknat sedan hårdrock och metal tog över scenen nästan fullständigt och den något mer glättiga 80-tals tonen försvann.

Bandet släppte sin debut ”Kids In A Ghost Town” förra året och den explosion som följde var otroligt rolig att följa!

Spelningarna har haglat och bandet har till och med kört en egen Nestor Fest i hemstaden Falköping som var en stor succé.

Jonny Wemmenstedt (gitarr) Tobias Gustavsson (sång) Martin Frejinger (keyboards) Mattias Carlsson (trummor) och Marcus Åblad (bas) har tillsammans gjort något speciellt med sitt album och när vi pratat med dem har det hintats om mer och vi håller väl alla tummarna för att det ska landa ett till album framöver?

Bandet signade med Napalm Records i våras och släpper en ny release av Albumet med två bonuslåtar förutom singeln ”Signed In Blood” som släpptes i våras! Nya ”A Losing Game” är en typisk Nestor låt, det är känslor och det är en skön rockdänga som kommer uppskattas av många. Den andra låten är en cover på succé singeln ”I Wanna Dance With Somebody” som sjöngs av den mytomspunna och saknade Whitney Houston. Det är en grymt snygg cover som passar bandet väl, det är en känsla av glädje och dans som många av oss som sett bandet live kan känna igen direkt!

Albumet är i sig en hisnande resa mellan spänning, dramatik och romantik. Låtarna känns som hämtade ur såväl stimorolreklam och underbara 80-tals filmer som The Breakfest Club eller Pretty In Pink. Det är en underbar känsla som barn av 80-talet att få resa tillbaka till det som idag känns som en bekymmersfri tid innan internet och det konstanta bombardemanget av nyheter och annat.

”On The Run” är en magisk skapelse som inte lämnar någon oberörd som fått mycket uppmärksamhet för sin underbar video som i skrivande stund ha 423215 visningar på YouTube.

Vad kan man säga? Albumet har spår efter spår av hits och det är svårt att säga mer än att det är en hit, hela albumet är en hit. Jag skulle säkert kunna gräva ner mig djupt och hitta saker att klaga på men varför skulle jag göra det när den första instinkten när albumet hoppar igång är att bara njuta, spela lufttrummor och yla med i varenda jäkla låt. Speciellt i magiska ”Tomorrow” som är en fantastisk duett med ingen mindre än Samantha Fox. Titelspåret ”Kids In A Ghost Town” är en helt fantastisk publikfriare. Har ni varit på ett gig har ni säkert hört publiken jubla och sjunga med när låten spelas. Det är häftigt med låtar som verkligen väcker liv i publiken. 1989 är ytterligare en publikfriare men på en annan nivå, den har ett något dovare sound och lägre tempo som får folk att börja nästan åma sig i takt med musiken framför scenen.

Har du missat Nestor är det ett utmärkt tillfälle att bekanta dig med dem nu och den 30 september släpps denna deluxe utgåva med lite nytt att lyssna på tillsammans med de fantastiska låtarna som landat bandet spelningar på Sweden Rock Festivalen, Skogsröjet och en plats som förband åt inga mindre än KISS. Är du sugen på en nostialgitrip? Nestor. Vill du hitta en ny favoritlåt? Nestor. Vill du uppleva genuin spelglädje? Nestor! Deluxeutgåvan släpps digitalt och på CD, vinyl och kasset.

Bandet som har en brokig och fantastisk bakgrundsstory och en fantastisk kemi kommer vi antagligen se överallt framöver med för så länge som de älskar att spela kommer folk att vilja se och höra dem göra det.

Band: Nestor
Album: Kids In A Ghost Town Deluxe Edition
Releasedatum: 2022-09-30
Bolag: Napalm Records
Betyg:

Hade ni väntat er något annat när det är MER Nestor??

/P ”The Poseur” Pousár