P.O.D beskrivs såhär när man googlar på dem “P.O.D är ett kristet amerikanskt nu metal/rapcore-band från San Diego som grundades 1992.” och jag är skeptiskt till att något av fansen de hade på 90-talet här i Sverige hade koll på just den kristna biten när de slog igenom. Det var nu-metal. Det var rätt i tiden och de blekta topparna som stod rakt upp byttes ut mot svart hår, svart kortärmad skjorta och en tuff attityd. Kanske lite mer emo än något annat men de var ändå tyngre än pojkbanden som verkligen försökte var tuffa då och då men föll på målsnöret. 

Så vad hittar vi på Veritas? Jo vi hittar P.O.D. Jag lyssnar och förundras över att det här lika gärna kunde vara en platta från 1998. Någonstans mellan Snuff The Punk och The Fundamental Elements of Southtown. Efter det kom ju megahiten Satellite som kanske var lite mer finslipad. Vart vill jag komma med det här?  

Jo, det har inte skett mycket utveckling hos P.O.D och det är en svår balansgång. Många band kan komma undan med att inte göra så stora förändringar i sin musik men det krävs nästan för att det ska fortsätta vara intressant att köpa ett bands skivor. Jag säger inte att den här skivan är dålig på något vis. Den är extremt välspelad och produktionen är oklanderlig så vill de fånga nya fans lär de göra det med den här plattan. Och de nya fansen kommer att se tillbaka på albumkatalogen och säga “Det hörs verkligen att det är P.O.D” på samma sätt som vi känner igen en AC/DC platta eller Scott Gorhams gitarrer. Men funkar det för de äldre fansen? Eller tröttnade de efter Testify? För det är inte jättekul att köpa samma platta gång på gång. Jag får säkert mothugg här och visst finns det några saker som sticker ut. I This Is My Life har de en något mer punkig attityd som gör sig bra med bandets sound. De gjorde samma sak på Testify där de slängde in en låt med mer reggaesound. Det är roligt men det räcker inte när resten av låtarna låter så likt det de redan gjort.    

Så sorry guys, det är en riktigt snygg platta, välproducerad och extremt duktiga musiker men det räcker inte för att ge ett toppbeyg, det blir ett klassiskt medel bara för att de är så sjukt bra på det dem gör.  

Artist: P.O.D 

Album: Veritas 

Release: 3 Maj, 2024 

Skivbolag: Mascot Records 

Betyg: 

/P ”The Poseur” Pousár

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *