Om en vecka smäller det! Prime Creations nya album Tears Of Rage kommer ut och det lovar jag er är något att se fram emot!

Albumet spelades in och mixades av Prime Creation i Silent Wall Recording Studio. Trummorna spelades in av Pelle Saether i Studio Underground. Prime Creation producerade albumet tillsammans med Pelle Saether.

Nu snackar vi dubbelkaggar och snabba gitarrer med spår av piano i bakgrunden med en klassisk känsla av Power. Rösten är som karvad ur sten för det här bandet och det hörs att han jobbat hårt med såväl melodi som synk. Det är svintajt helt enkelt. Och återigen. De där dubbelkaggarna. Jag gillar ljudet. Det går nog att jämföra det med det typiska ”Göteborgssoundet” samtidigt som de har ett helt eget sound. De har sedan starten 2015 lyckats skapa ett slags modernt snabbtempo metal utan att bli brötiga eller för hårda. Man kan kalla det Power metal men det stämmer inte heller riktigt. Walk Away är en sådan låt som har ett slags narrativ genom låten samtidigt som det är lite tyngre och lite hårdare än typisk Power metal. Det är fantastiska slingor i refrängen och man hör verkligen hur samspelta medlemmarna är. Det blir en tyngd bakom ljudbilden som känns i magen.

Trummorna i första låten Fingers Crossed ryckte med mig direkt. Jag kände mig verkligen manad att lyssna igenom det här. Och jag är så glad att jag gjort det! Flera gånger! Jag vill inte komma med en massa floskler om vad de påminner om. Det här är ett eget sound. Visst skulle man kunna hitta likheter men samtidigt är det rätt skönt att bara kunna lyssna på ett band och känna ”Javisst, det är ju dom”.

Tears Of Rage är ett välbalanserat album. Välproducerat och välmixat. All For My Crown är en skön överraskning. Lite punkig start för att övergå i ett lite lugnare tempo innan de driver på in i ett mer klassiskt hårdrockstempo. Progressivt utan att vara för experimentellt. Favoriten Before The Rain kändes i kroppen vid första lyssningen. Ni vet den där känslan, när man bara vet att det där är min favoritlåt på en ny skiva? Slutlåten Endless Lane känns lite som ett soundtrack till någon svulstig fantasyfilm, här får rösten och melodierna stå i centrum. Här bevisar Prime Creation att de är så mycket mer än ”bara” ett metalband. När man lyssnat färdigt vill man ha mer. Och om inte det är ett gott betyg vet jag inte vad som är det!?

Band: Prime Creation
Titel: Tears Of Rage
Genre:  Metal
Skivbolag: Silent Wall Productions
Releasedatum: 2019.09.27
Bäst: Before The Rain
Betyg: 9/10

/P ”The Poser” Pousár