Det tyska hårdrocksbandet Re Machined släpper sitt debutalbum Wheels of Time den 21 februari. Bandet har redan gjort bra ifrån sig på undergroundscenen med demos som bland annat banade väg för spelningar med band som Manilla Road och Bonfire.

Det är klassisk hårdrock utan tvekan, man hör tydliga influenser från band som Demon och Saxon. Albumet är mixat av Markus Teske som tidigare jobbat med U.D.O och The New Roses och slutprodukten är bra. Det finns en balans mellan låtarna och det är en genomtänkt låtföljd som gör det bekvämt att lyssna igenom albumet från början till slut utan jobbiga övergångar eller överraskningar.

Även om jag gillar hårdrock i sig och jag gillar det tyska drivet känns det lite för enkelspårigt. När man lyssnar igenom från början till slut känns det, trots en snygg produktion emellanåt som att det står och tuggar på samma ställe och även om det är bra med ett igenkännbart sound är det ändå bra att ha lite mer variation om man ska skapa något som är intressant att lyssna på. Låtarna är bra men lite för lika varandra för att det ska bli roligt att lyssna igenom. Med det sagt har jag några favorit låtar på albumet. Prisoner har ett sjyst actionfilms intro som skapar stämning omedelbart. Det börjar och slutar med ett högt tempo och här får vi även höra en hel del skickliga slingor från gitarristerna Horst Pflaumer och Andreas Glanz, klassiska slingor med fina övergångar och snygga solon. No Master är en låt som berättar någonting. Det känns som att sångaren Thomas Ritter använder sin röst ordentligt här för att få till en stämning som jag tycker han lyckas med.

Det är ett helt okej album. Jag förstår att bandet lyckats ta sig fram underground och jag tror att det i första hand beror på att folk hört dem spela live, för det är precis vad det här är. Hårdrock som ska höras live. Jag tror helt enkelt att materialet är för stort är för att låta riktigt bra på skiva. 

.

Artist: Re Machined
Titel: Wheels Of Time
Releasdatum: 2020-02-21
Skivbolag: Pride and Joy Music
Genre: Klassisk Hårdrock
Bästa låtar: Prisoner, No Master
Betyg: 6/10

/P “The Poser” Pousár