Förra året kom mitt favoritalbum ut 1 mars. I år verkar det komma ut den 24 januari, hur är det ens möjligt? Jo, det finns så sjukt begåvade musiker i den här världen och den här gången har de här musikerna lagt ner själ och hjärta i något som antagligen kommer vara min etta för 2020!

Deen Castronovo, Doug Aldrich och Jack Blades är Revolution Saints. Med band som Night Ranger, Journey, DIO och Whitesnake på sina Cv:n så är det ju inte konstigt om det låter bra.

Bandet har två album bakom sig där senaste albumet “Light In The Dark” (2017) Landade på U.S. Billboard Charts Top 100 Current Albums, Top 30 Current Rock Albums, och Top 20 Independent Albums charts.

Musiken är klassisk melodisk rock och vem passar väl bättre på gitarr än Doug Aldrich när det kommer till melodi? Men det är inget soloarbete och det hörs. Deen Castronovo som både sjunger och spelar trummor i bandet har verkligen rösten för det här. Det finns en glädje och kärlek till musiken i hans röst som ger albumet en dimension som inte dyker upp ofta. Spelglädje är en sak, det kan lyfta vilket album som helst men när man hör Deen sjunga här är det som att se ett leende framför sig. Något Extra! Jack Blades som är känd för sin förmåga som musikmakare har verkligen lagt manken till och om det här albumet inte kommer att toppa “Light In The Dark” blir jag förvånad!

Albumet producerades av Alessandro Del Vecchio som också hoppat in med körer och keybord. Del Veccio har en mängd samarbeten bakom sig med band som Hardline, Mr Big, Quiet Riot, Jorn och L.A Guns. De körer och keybordslingor som lagts på är perfekta komplement till det som trion skapar. Alessandro Del Vecchios unika sätt att lyfta fram musikernas egna stil och förmåga har lyft Rise till en helt ny nivå och jag vågar påstå att Castronovo, Aldrich och Blades är tre av de absolut bästa rockmusikerna som går att hitta idag.

Vill du ha ett album som gör att du sitter och fulsjunger i bilen? This is it. Vill du ha ett album som gör att alla siter med knutna nävar och headbangar lite smått och försöker sjunga med på förfesten? This is it. Vill du ha ett album som du kan lyssna på precis när som helst för att det är så jäkla bra? This is it!!

Kombinationen av de något tyngre låtarna som öser ur högtalarna och de lugnare balladerna och till slut en rent smäktande ballad i slutet med Eyes Of A Child gör det här albumet till en fullpoängare för mig.

Artist: Revolution Saints
Titel: Rise
Releasdatum: 2020-01-24
Skivbolag: Frontiers Music
Genre: Klassisk Melodisk Rock
Bästa låtar: Closer, Eyes Of A Child
Betyg: 10/10

/P ”The Poser” Pousár