Recension – Robby Krieger – The Ritual Begins At Sundown

Med bakgrund i The Doors och med andra fantastiska musiker som Frank Zappa och Joe Cocker har Robby Krieger inte bara visat att han är en briljant musiker, han har med låtar som Light My Fire och Love Her Madly med många fler visat att han är en låtskrivare av rang.

Nu släpper han sitt första album på 10 år och det är en musikalisk och stundtals psykedelisk instrumental resa. Här visar han sin styrka som låtskrivare och vi får höra rock i What Was that? Och i Slide Home kommer den gamla psykedeliska sliden fram, ser man videon blir det extra tydligt! Men generellt är det ett ganska renodlat rockalbum med influenser från såväl 70, 80 och psykedelisk rock.

Med på albumet har han musiker som Jock Ellis, som även han spelat med Frank Zappa, Sal Marquez och Tommy Mars som alla satt sin prägel på musiken. Det räcker långt men inte riktigt hela vägen. Man kan höra att de stundtals försökt hitta en klassiskt rockig/jazzig känsla med modern tappning men det går inte riktigt ihop. Ibland får man en krystad känsla och det gör att man tappar flowet.

Produktionen känns inte genomtänkt. Det är osammanhängande och det blir stundtals långrandigt att lyssna på.

Krieger har inte mindre än nio soloalbum i ryggsäcken och det här är inte det bästa av dem.

Artist: Robby Krieger
Titel: The Ritual Begins At Sundown
Releasedatum: 2020-04-24
Skivbolag: The Players Club
Genre: Rock
Bästa låtar: The Hitch och Screen Junkie
Betyg: 4/10

/P “The Poser” Pousár

Liked it? Take a second to support The Maloik Rock Blog on Patreon!