Robert Jon & the Wreck spelar Rock. Igår kväll satte de upp sin scen på Carla´s Cafe på södra Öland och de lyfte taket! Gitarristen Henry James tog alla med storm. Första tanken var att han var lite lik Phil Lynott, när han sen började spela gick tankarna vidare till flertalet gitarrvirtuoser! Med låtar som Blame it on the Whiskey och I Got My Eyes on You fick de den lilla, men lyckliga publiken att jubla. De här musikerna bevisar hur bra det kan bli om man låter alla hitta sin plats och hjälps åt att skapa en ljudbild. De skrattar och njuter av att spela ihop och när det faller in lite blues ser man hur de alla går in i ett low key mode och det hörs i instrumenten. Rock i dess bästa form helt enkelt! Robert Jon Burrisons röst hänger med ett bra tag efter spelningen. Den är clean och lyfter musiken till oanade höjder. När den sen backas av de övriga i bandet är det nästan som magi.

Det är något speciellt med ett band som lirar stenhårt oavsett vad de är eller vilken publik de spelar för. Bandet ska vidare till Malmö och spelar imorgon 4/6 så om ni är i närheten ta chansen att se dem! Folk Å rock är the place to be!

Jag lyckades filma hela deras instrumentala set, 16,5 minuter långt. Gitarristen såg förbluffat på mig när jag nämnde det efteråt och svarade: What?! It´s usually more like 17.. Innan han blinkade och skrattade lite.

Bandet stannade kvar och snackade med sin publik och det visade sig snabbt att de är rena musikälskare som gett upp mycket av sin tid för detta. Henry James som är 24 år idag berättade att han började spela när han var 13 och nästan slutade plugga helt för att han bestämt sig för att satsa på musiken. Dock valde han att läsa färdigt High School innan han slutade läsa helt. Basisten Warren Murrel var glad och nöjd med hur spelningen gått och var riktigt nöjd med att ha fått besöka Sverige. Med tanke på hur jävla bra detta var rent ut sagt, trots den ganska klena uppslutningen så kan det inte bli annat än toppbetyg!

10/10

/P. ”The Poser” Pousár