Jag var tveksam när jag lyssnade på första låten, då tänkte jag ”näe, det här är nog inget för mig, men jag ger det en chans” tji fick jag, då albumet blev bättre och bättre ju mer jag lyssnade, trots att jag inte är ett fan av ”screamandet” som förekommer i låtarna, men jag tycker att det passar bra in i låtarna och soundet är superbra och övriga sången med, så det gör inget.

Det är ett jäkla bra drag i låtarna och man fastnar lätt för de tunga gitarrerna och basen samt trummorna. Jag tänker att detta band är ett perfekt liveband och att de förhoppningsvis låter lika bra live som på skiva.

Men som jag skrev tidigare, så var jag svårflörtad i början men låtar som:
Best of me – bra drag i både bas och gitarr och trummorna är fantastiska. kan inte säga mer än så. Jules röst låter mystisk och sången är riktig bra.

Latley: En lugnare låt där de är känslomässiga och berör mental ohälsa. Även här är det bra kombo mellan gitarr, bas och trummor och rösten. Jag gillar hur de växlar mellan ett lugn då man bara hör Jules röst med en lugn trumma och sen går det över till mer skrik och tyngre instrument och så växlar de igen. Jäkligt snyggt måste jag säga. En solklar favoritlåt hos mig!

Bad company, In my head, Heart attack & Eternally
Även i dessa sånger är rösten mystisk, men passar väldigt bra med de tunga instrumenten. Heart attack är känslomässigt skriven och den ledsamma känslan förmedlas tydligt, då Jules är grym på att förmedla känslor i sin sång. Sången växlas mellan ”scream” och vanlig sång men det är väldigt snyggt. Jag måste dock lyssna om låtarna några gånger när jag skriver denna recension då jag inser att det var nödvändigt, för låtarna växer och blir bättre efter 2-3 lyssningar.

En liten parantes som jag tänkte på direkt när jag hörde första låten är att jag vill dra lite likheter med Paramore, ett annat band med en kvinnlig sångare. Hayley Williams som sjunger i Paramore och Jules Mitch’s röster skulle passa så bra ihop. Hade varit så kul att höra dem två sjunga tillsammans.

Är du tveksam på metalcore band men vill ha något nytt och spännande att lyssna på, så rekommenderar jag verkligen SETYØURSAILS, ge varje låt 2-3 lyssningar om du inte gillar det direkt. Ofta är det ju så att de bästa banden växer på en.

Artist: SETYØURSAILS

Titel: Bad Blood

Skivbolag: Napalm Records

Line up:
Jules Mitch– Sång
Andre Alves– Gitarr
Nicolai Hoch – Bas
Henrik Kellershohn – Trummor 

Release date: 12e April 2024

Skivans bästa: Best of me & Latley

Betyg: 7/10!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *