Mighty Music

Releasedatum 16 Oktober 2020

Danska bandet SILVERA beskrivs som en blandning av Nickelback, Black Stone Cherry och Volbeat. Och visst kan man hitta de influenserna här och där men om jag fick beskriva det efter att ha lyssnat igenom det skulle jag ändra det till Black Stone Cherry, Daughtry och Buckcherry av den enkla anledningen att basen är lägre och tyngre och melodierna är mer innovativa än de banden som jag valt bort.   

Gillar man melodisk rock med sköna melodier och riktigt snygg sång med en beskrivande röst är det här något man ska lyssna på. Bandet startades 2017 av Michael Krogh, Simon Nilsson Krabbesmark, Rasmus Lindegård Hovde, och Jens Gade som spelat ihop i danska hårdrocksbandet Mailfunction sedan 2015.

Albumet har 11 spår och inget av dem är dåligt. Det är snarare ett väldigt jämnt album där det går från ös till melodi och lugn och tillbaka till ös. Ta låt 5, Everything We Are som exempel där vi direkt glider in på sång i fokus med ett snyggt komp som ökar i intensitet ju längre in i låten vi kommer. Det är en rätt lugn låt som dessutom är en duett med Kobra Paige från Kobra And The Lotus. Det här är en låt som får en att vilja sjunga med och som antagligen kommer bli en publikfavorit. När vi sedan glider in på Generation Z som följer upp på sjätte plats på albumet startar vi upp med en skön hårdrocksgura och ett slamrande trumkomp som möts upp med resten av bandet i en något dystrare ton än innan.

Det finns mycket man kan säga om den här typen av musik. En del tycker antagligen att det är för lättsmält men jag är nog inte med på den båten riktigt. Efter att ha lyssnat igenom det flera gånger under en veckas tid har det grott på mig och jag får en stark känsla av tidigt 2000 tal och Z-tv. När hårdrock liksom gled in i hushållen utan att föräldrarna bytte kanal i ren protest.

Det ligger en tyngd i musiken som har en grym samklang med det melodiska och med den öppna high-haten blir det skitigt utan att vara rent skrammel. Det märks att man lagt ner tid på produktionen och något som tilltalar mig otroligt mycket är de små rena hårdrockssolon som glider in här och var i låtarna som bara lyfter helheten. Ett Väl Godkänt betyg!

Genre: Melodisk Rock/hårdrock.
Musikförlag: Mighty Music
Bästa låtar: Light In Life, Promise
Release: 16 Oktober 2020.
Betyg:

Lineup:

Michael Krogh, Thisted – guitar, vocals
Simon Nilsson Krabbesmark, Skive – guitar, backing vocals
Rasmus Lindegård Hovde, Nykøbing M – bass, backing vocals
Jens Gade, Nykøbing M – drums