Vi har alla hört dessa musiker. Vare sig vi vet det eller ej. Slash är given. Myles Kennedy i Alter Bridge. Brent Fitz med Marco Mendoza, Billy Idol och Union för att nämna några och till slut Todd Kerns som är bandets andra sträng virtuos.

Det här är bandets fjärde album och jag tror inte att någon kommer att bli besviken. Den härliga hårdocken lever! Och med nyanser av punk och ett något råare sound lyckas de behålla det som gjort dem till en kär vän i etern men också variera sig och på så vis skapa nya band med såväl nya som gamla fans och lyssnare.

Albumet spelades in i Nashville och den här gången valde bandet att spela in ”live” så istället för att spela in var för sig så spelade bandet in tillsammans vilket bjuder på det lite råare ljudet vi hör på albumet. Vi får smaka på flera av bandets specialiteter på 4 och en av dessa är ju Slash makalöst snygga solon som självklart tar plats men samtidigt är det ju hans omisskänsliga gitarrsound som lyfter i bryggan på The River is Rising som startar upp albumet och drar igång med Slash sound och Myles röst och energinivån är satt.

Whatever Gets you by Väcker oss med Brents sköna trummor och det känns skönt punkigt med lite humor. Vi landar i en bas som skallrar och vibbar Grunge utan att väga över helt. Magi helt enkelt. I Cést la vie är det ett ganska skönt fokus på melodier vilket självklart passar Mr Kennedy utmärkt. Det roliga med det här bandet är ju att alla är så bra på det de gör att de inte stjäl fokus av varandra. Det är ett makalöst snyggt teamwork vilket hörs! Det är ett häftigt koncept här där basen följer sångens melodi i refrängen och det ger en häftig effekt!

The Path Less Followed är återigen lite punkigt och nästan tralligt. Snygga körer och ruskigt snygga detaljer i gitarrerna som skitar ner det lite mer än vad de kanske gjort innan. Det finns små små imperfektioner som bara gör det roligare att lyssna. Actions Speak Louder Than Words, här startar vi upp med Slash som bjuder upp till dans med en underbar startbana som leder mot en ganska klassisk rockmelodi. Myles möter upp med sin energi och det är svårt att sitta still. Är det cowbell jag hör? Får jag lov?

Spirit Love börjar ganska otippat med en sitar. Det var inte planerat men Slash har en sitar som han brukar ha med sig för att spela på men han har aldrig tänkt använda den i sin musik, förrän nu. När de började spela in insåg han att det antagligen skulle bli rätt coolt med det soundet och tur var väl det! För det här bliv riktigt bra och passar perfekt till storyn i låten.

Fill My World börjar med en signatur. En Slash i stora bokstäver. Ni kommer fatta vad jag menar. En glad låt med mycket positiv energi som jag tror kan bli en favorit hos många. Den är inte upptempo alls, den är rätt lugn men den har ändå en fantastisk energi.

April Fool är bara så rolig. Den har allt det där som väger över till rockens fördel och den kan nog bli inkörsporten till rocken för många av våra yngre generationer av musiclovers. Call of The Dogs Är klassisk jäkla Slash Ft, Myles Kennedy and The Conspirators. Här känner vi igen varenda sekund och varenda ton!

Avslutet med Fall Back To Earth är det som gör att man trycker på repeat. Så enkelt är det. Vackert, vemodigt och jäkligt bra. Det finns något i den här låten som gör att man fastnar. Man vill höra allting en gång till bara för att få njuta av den här låten igen. Myles röst har förmågan att dra in oss i en känsla av vemod och det är utan att erbjuda det negativa. Det är bara en empatisk förmåga, han bjuder oss på en story och vi tar tacksamt emot.

Artist: Slash Ft. Myles Kennedy and The Conspirators

Titel: 4

Releasedatum: 2022-02-11

Skivbolag: Gibson Records

Genre: Hårdrock/Rock

Bästa låtar: C’est La Vie, Call Of The Dogs

Betyg: