Smash Into Pieces bildades 2009 och nu släpper man sitt femte album Arcadia. Man har hela 13 låtar på nya albumet eller vi säger 12 då första låten är ett intro. Men trots lite väl mycket låtar lyckas man faktiskt sy ihop detta till ett riktigt bra album. Gillar man AoR rock så blir man inte missnöjd. Det är lättlyssnat och låtarna håller starkt var för sig utan att egentligen sticka ut alltför mycket. Det är bra låtar helt enkelt som både passar i bilen som på partyt all night long.

Även om jag saknar lite mer tyngd och kraft i låtarna och produktionen så är det väldigt bra ändå. Man kan ju inte få allt alltid eller hur?  Men som sagt! Jag kapitulerar och ger mig! Arcadia är ett välproducerat album med 13 bra låtar även om jag saknar den där låten med lite extra allt. Men bandet visar dock att man gjort ett bra jobb med 13 jämngoda låtar och med en hög kvalité på detta också!

Det är svårt att hitta en favoritlåt helt enkelt. Så ska man gnälla lite över deras senaste alster så är det just avsaknaden av den där låten man vill köra på repeat om och om igen! Men man har trots allt satt agendan rakt av! Hög klass på låtar och produktion. Man har dessutom lyckats få in tolv låtar med hög klass på detta album. Jag är faktiskt imponerad över jämnheten man fått på albumets samtliga låtar. Så köp eller ladda ner detta album med Smash Into Pieces, ni kommer gilla detta! 

Ett utmärkt album med bra låtar och en bra produktion och det enda jag saknar är ju den där lilla extra låten som riktigt höjer sig över de andra. Men å andra sidan får man trots allt en massa låtar som är lika bra som dom andra och det är ju inte fel i mellanmjölkens och landet lagom land! 

Skivbolag: CMG
Realese: 2020-08-28
Genre: AoR Hårdrock
Bästa låtar: Wake Up, Arcadia och Godsent

Mattias ”Mp3” Petre.