I Göteborg hittar vi Smoking Snakes som med sin sleaze/heavy metal är aktuella med sitt debutalbum. Smoking Snakes har gjort lite av en raketkarriär då bandet bildades så sent som 2022 och då släppte en demo som fångat uppmärksamhet inom branschen. Man har också gjort sig ett namn genom energiska framträdanden och ett sound som för tankarna till 80-talet. Bandet har sagt att vi vill inte uppfinna hjulet på nytt utan vill skriva ett nytt kapitel för musiken vi älskar. Vi vill hålla sleazegenren vid liv.

Smoking Snakes

Vid första lyssningen av Danger Zone noterar jag att låtarna Lady Luck och Excited låter väldigt mycket W.A.S.P. influerade,  vilket jag inte tackar nej till. Efter några lyssningar står jag fast vid min första reflektion men tycker också att hela skivan har en del W.A.S.P. över sig men att den samtidigt drar åt mer melodiösa influenser från 80-talets Los Angeles. Har faktiskt svårt att peka på något specifikt band och det är befriande då jag tänker att här har vi faktiskt något nytt och fräscht. Man håller sitt ord om att skriva nya kapitel i genren.  Som singel har man släppt Sole Survivor och den sitter som en smäck och borde nå ut till lite bredare publik. Andra toppar är Run for your life och Restless and wild(nej det är inte en cover).  

Smoking Snakes har släppt en bra debutskiva som kännetecknas av melodiösa och medryckande refränger som står på en lite tyngre grund. Jag ser mycket fram emot att förhoppningsvis se bandet live så småningom och jag tror stenhårt på att de kommer att jobba till sig en välförtjänt skara fans. Ett band jag kommer att följa med spänning. 

Grupp: Smoking Snakes

Album: Danger Zone

Medlemmar: Brett Martin sång, Andy Delange bas, Stan Ricci trummor och Leo Razor gitarr. 

Bolag: Frontiers Music s.r.l.

Release date: 9 februari 2024

Marcus Ahlberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *