På nittiotalet rönte Anders LA Rönnblom stora framgångar med sitt band Killer Bee som tog honom till turnéer världen över. Ett liv som många drömmer om men som gick snett för Anders. Det vilda festandet på resorna lockade för mycket och efter ett tag handlade allt om alkoholen. Anders gick inte ut någonstans med bandet om det inte fanns alkohol att ta till. Om han mötte t.ex. Slash och samtidigt såg en whiskyflaska längre bort så var det whiskyn som gällde enligt Anders som säger sig verkligen ha levt sex, drugs och rock´n´roll livet fullt ut. Trots att han kollapsade 1997 och blev pappa 2002 övergav han inte alkoholen utan det skulle dröja till 2009 då Anders efter en Mallorcaresa som gjorde att han blev inlagd på sjukhus i en vecka efter hemkomsten som barnens mor ställde ultimatum. Efter 10 år som nykter väljer Anders att släppa en skiva under bandnamnet Social Disorder och titeln Love 2 be hated.

På Love 2 be hated har Anders skrivit alla texter och musiken själv men han har låtit de musiker som gästat skivan sätta sin prägel på de låtar de medverkar i och gästlistan han har fått till går inte av för hackor eller vad sägs om följande sättning:

Social Disorder:

Anders ”LA” Rönnblom – Guitar, Bass, Songwriting, Piano (Killer Bee, X-Romance, Wolfpakk)

Thomas Nordin – Vocals

Tracii Guns – Lead & Rhythm Guitar (Guns N’ Roses, L.A. Guns)

Shawn Duncan – Drums (DC4, Odin)

Rudy Sarzo – Bass Guitar (Quiet Riot, Ozzy Osbourne, Whitesnake)

Jeff Duncan – Lead & Rhythm Guitar (Armored Saint, Odin)

Snowy Shaw – Drums (King Diamond, Dream Evil, Mercyful Fate)

Dave Stone – Keyboard (Rainbow, Max Webster)

Leif Ehlin – Keyboards (Perfect Plan)

Johan Niskanen – Lead & Rhythm Guitar (Dust)

Fredrik Tjerneld – Lead Guitar (X-Romance)

Thomas Widmark – Keyboard (X-Romance)

Kenta Karlbom – Drums (X-Romance, Goatess

Love 2 be hated börjar ganska mjukt med semiballaden Windy Road och redan här visar den för mig obekante sångaren Thomas Nordin högsta klass! Därefter följer den ganska snabba låten Dreaming. När vi kommer till Scars börjar jag hitta referenser i musiken genom en gitarrslinga som påminner om Aerosmith och körsång som ger Rainbowkänsla. Titelspåret kan jag tycka är lite blekt men det följs av bluesigt sköna Raise a glass och i Sail away kan jag höra Deep Purple om än med lite mörkare ton. Down on my knees är en klatschig låt och Out of love låter som en korsning mellan ZZ Top och Whitesnake sedan följer skivans ballad The One och avslutningsvis får vi instrumentala Wings of serenity som jag gillar skarpt. 

Texterna på skivan handlar alla om Anders liv och jag tycker att det är modigt att öppna sig för omvärlden och berätta om de trassligheter man har gått igenom och jag tror på att för varje människa som öppnar sig blir världen lite bättre. Förhoppningsvis når skivans budskap ut till någon som hjälps av det. Love 2 be hated är ett mycket fint vykort från en person som upplevt baksidan av rock’n’roll men det som skiljer den från ett betyg i den absoluta toppskalan är att jag skulle vilja ha lite mer tryck i låtarna och att jag saknar originalitet. Skivan kommer definitivt att spelas hos mig i sommar och jag ser fram emot en uppföljare.

Band: Social Disorder

Titel: Love 2 be hated

Genre: Hard Rock

Formats: CD, Digital

Release date: 18 june 2021