När Starmen skapar musik händer någonting. Det är som att de tar in allt de älskar i musiken och låter det flöda genom dem och ut genom fingerspetsarna och det blir nya låtar som känns både fräscht nya och samtidigt bekanta. Bandets tredje album By The Grace Of Rock´n Roll som kommer ut den tolfte mars bevisar att bandet har placerat sig på rockscenen och det finns mer att hämta här!

Med låtar som By The Grace Of Rock´n Rol som är en ren hyllning till rocken och Pleasure Dome som med sina tunga riff och sexiga vibbar passar in på vilken sleazy rockkrog som helst har bandet ställt sig stadigt och visar oss vart rockskåpet ska stå. Peoples Parade är ett paradnummer, det kan dra med publiken i såväl sång som rörelse och Bad Habit är som hämtad från eftertexterna på vilken 80-talsrulle som helst, körerna är perfekta och det känns verkligen som att Crocket, Tubbs och Axel Foley kan glida in när som helst.

Hela albumet skulle kunna vara soundtrack till en actionrulle från 80 talet med små blinkningar till 90-talsrocken och det något grunge-influerade uttrycket men det är subtilt och förändrar egentligen inte uttrycket i slutändan. Det hörs mycket i Hotter Than Fire som har ett riktigt snyggt gitarr-tugg och bitvis nästan lite orientalisk känsla i melodierna. Första albumet, Welcome To My World var magiskt och det upplevde jag var väldigt influerat av ett extremt välkänt band. Det finns småsaker kvar av det som blir väldigt snyggt med den mer egna stilen som bandet verkligen lyckats ta fram på det här albumet.

Albumet är otroligt snyggt producerat och det hörs att det ligger mycket arbete lagt i det. Vill man lyssna på något riktigt bra som kan gå om och om igen utan att man ens tänker på det är det det här albumet som ska köpas. Det kan gå varvet runt utan att man reagerar för det dyker upp något nytt med varje lyssning som gör att det blir allt annat än tråkigt i längden.

Ett Guld Album!

Artist: STARMEN
Alnum: BY THE GRACE OF ROCK’N’ROLL
Releasedatum: 2021-03-12
Bolag: MELODIC PASSION RECORDS
Genre: Melodic hardrock, Classic Rock/AOR
Bästa låtar: Shining Star och Pleasure Dome
Betyg:

TRACKLIST:

 1. Shining Star
 2. By the Grace of Rock’n’Roll
 3. Kairi
 4. Black Thunder White Lightning
 5. Kisses of an Enemy
 6. Pleasuredome
 7. Spaceplane
 8. People’s Parade
 9. Bad Habit
 10. Hotter Than Fire
 11. Angels Cryin’ (Bonus track)
 12. Shining Star Voice Outro (Bonus track)

LINE-UP:
Starman Red (Kristian Hermanson): Lead vocals, rhythm guitar
Starman Purple (Andreas Lindgren): Lead guitar, vocals
Starman Silver (Marcus Sjöblom): Drums, vocals
Starman Gold (Jonatan Samuelsson): Bass, vocals

/P ”The Poser” Pousár