Your one stop place for all things rock!

Recension – Starmen – Kiss The Sky

Då var vi här igen. Jag skrev om Starmens förra album Welcome To My World tidigare i år och de fick en 7/1 i betyg. Igår(24 Juli) kom så det nya albumet Kiss The Sky ut. Så ska vi börja?

Jag ska få en sak ur världen. Ni vet att den här skribenten har svårt för covers men idag hände något. Starmen har gjort en cover på All Along The Watchtower. Japp, ni läste rätt. Men när låten börjar blir jag först lite ställd. Det är en start som är som en ballad, lugnt och lite slowdance vänligt och så drar det igång och ja jäklar, jag är omvänd! Det här är nog den bästa cover jag hört av All Along The Watchtower!

Albumet innehåller en hel mängd fantastiska spår. The Stealer som startar upp albumet är ett tungt och snyggt spår där vi anar den ljuva Paul Stanley tonen då och då men här är det en ny nivå av Starmens eget sound. Dangerous som följer upp är en klassisk rocklåt Det skramlar och det är starka melodier och en jävligt stark rytm. Lite senare får ni höra A Mystery Thrill som har en touch av mellanöstern och lite mystisicm, vansinnigt snyggt och det ger en betydligt bredare känsla av vad de kan åstadkomma än tidigare! A Magical Ride som avslutar albumet är ett fantastiskt spår med ett skönt fokus på leadguitar och det är en ren njutning att lyssna på samspelet mellan musikerna.

I min förra recension saknade jag deras egen touch, deras egen melodi och det kan jag garantera att vi får i det här albumet. Det finns en helt ny nivå av ”snygghet” som jag berömde redan i förra texten. För det är något de här musikerna gör, de gör snygg musik. Ska jag vara helt ärlig ligger albumet på topp tre i år redan och då har jag bara lyssnat ett halvt dygn.

Bandet har plockat fram old school Rockens själ och integrerat den med deras lite mer moderna sound och skapat ett modernt klassiskt rockalbum!

Band: Starmen
Titel: Kiss The Sky
Releasedatum: 2020-07-24
Skivbolag: Melodic Passion Records
Genre: Rock
Bästa låtar: Kiss The Sky, A Magical Ride

Betyg:

/P ”The Poser” Pousár