Starmen. Jag lyssnade. Jag tänkte, och sa till min sambo att det här bandet är en ren hyllning till band som KISS, Whitesnake, Zeppelin och många fler. Riktigt bra tänkte jag. När jag sen läste på lite om bandet var det ju precis så det börjat. Som en hyllning till de gamla giganterna.

Jag hade inte den blekaste aning om vilka bandet är och jag har väl egentligen ingen aning idag heller. Bandet består av fyra medlemmar som kallar sig Starmen Purple (Lead guitar &Vocals) Starmen Silver (Drums & Vocals) Starmen Red (Rythm Guitar & Vocals) och Starmen Gold (Bas & Vocals). De är sminkade med en stjärna i ansiktet och det är ju inte helt tydligt vilka som gömmer sig där bakom men det finns en del talang där. Bland annat finns det bakgrund i band som Cleopatra, Poodles och Friends i bandet.

Hur är albumet Welcome To My World då? Jo det är bra. Det är till och med riktigt bra. Dreaming startar albumet och jag slås av att Starmen Purple måste ha sjungit i ett tributeband till KISS. Det går inte att låta så lik Paul Stanley och INTE sjunga KISS låtar. Det är väldigt likt men Starmen Purple har ett djup i rösten, en bas som inte Paul har och det gör att de ändå lyckas låta lite mer egna.

Albumets ballad Stay The Night gav mig gåshud och jag var tvungen att skicka länken till min brorsa som var den som styrde in mig på KISS och hårdrock när jag var liten. Säga vad man vill om det här albumet men jag tror att ordet som passar bäst är snyggt. Allt är snyggt. Produktionen, arrangemangen och hyllningarna är snygga. Men är det något nytt? Kan man skriva musik som hyllningar till andra band, som låter så mycket som andra band utan att det blir för mycket coverkänsla?

Ja, det är inte covers men det är inget nytt. Det är grymt snygg musik och det är vansinnigt begåvade musiker men det är inget nytt vilket också drar ner betyget något men det är fortfarande högt. För jag vill inte skjuta albumet i sank! Verkligen inte. Det är ett ruskigt bra album och om man gillar klassisk rock är det ett självklart val att lyssna på om man vill höra något bekant och samtidigt ohört.

Band: Starmen
Titel: Welcome To My World
Releasedatum: 2020-02-21
Skivbolag: Melodic Passion Records
Genre: Rock
Bästa låt: Stay The Night
Betyg: 7/10

/P ”The Poser” Pousár