The United Rock Nations är ett band som samlat medlemmar från hela världen. Ett projekt som började med covers och nu utvecklats till ett band som med sina medlemmars olika stil har skapat ett rocksound som känns såväl bekant som fräscht.

Det hörs influenser från många av 80 och 90 talets bästa rock och hårdrocksband och Daniel Valberg som sjunger lyckas med såväl high-pitch noter som lite dovare röstinsatser. Något som ger en väldigt behaglig känsla och som gör att oavsett vilken genre som lyser igenom i låtarna så är det såväl trovärdigt som snyggt.

Albumet som är inspelat på distans och skrivet på distans blir trots det enhetligt och det märks att de alla haft en gemensam vision och ett mål som de jobbat mot. Resultatet är ett album som känns som en tillbakablick till de gyllene åren med band som Europe och Alien. Över lag är det riktigt gött att lyssna på och det finns några partier som är ruskigt snygga! I Stormy Nights finns tex en tonartshöjning som känns så sjukt 80 tal att man får lite ståpäls.

Tyvärr är albumet lite ojämnt. Och med det menar jag att det finns en del saker som kanske borde ha fått ligga kvar på golvet efter klippning. (jag vet, lastgammal referens men så är det. I´m Old) Ett exempel är låten Love Schack där det är något galet med takten. Det är osynkat och det blir som en liten irriterande detalj som bara ligger och skaver när man lyssnar på det. Men när Forgotten Soul Masters glider in på plats 8 visar de återigen var skåpet ska stå.

Allt som allt är det ett coolt album. Det visar på en riktigt kunskap och känsla kring den gamla hederliga hårdrocksgenren och kärleken till musiken och musikskapandet är mycket påtaglig. Kanske något platt produktion på sina ställen men det är fortfarande riktigt coolt. Ge det en chans säger jag! Ni lär hitta några favoriter på albumet, det har jag. Och nu för tiden är nya musikfavoriter sjukt viktiga! Så ta en stund och lyssna på T.U.R.N och njut av lite härlig old School rock.

Band: T.U.R.N (The United Rock Nations)

Album: The United Rock Nations
Releasedatum: 2021-02-22
Bästa spår: Cant Keep Me Away
Betyg:

/P.”The Poser” Pousár