2021 släppte Takida sitt album ”Falling from Fame” och nu tre år senare, släpps deras 9:e studioalbum och uppföljaren till ”Falling from Fame”, som då är AGONY FLAME.

Första låten ”Third Strike” ger ett bra första intryck, härliga gitarrer, bra refräng som sätter sig, efter några lyssningar på låten så har man den i minnet. Sen går vi på nästa spår som är ”The Other Side” som påminner om första låten men lite tuffare, låten har ett segment där det endast är instrumenten som hörs och jäklar vad bra det är. Direkt efter så är det ” Sacred Spell” som har ett dämpat sound och en känsla av ledsamhet infinner sig inombords. Jag upplever även en känslomässig smärta i låten ”Your Blood Awaits You” den känns rakt in i hjärtat samtidigt som den är vackert gjord, den har vuxit för mig och blivit en av mina favoriter, den är fantastisk. The Loneliest Hour är även den dämpad men den har ett gitarriff som passar så bra med sången, vilket gör att jag tror att denna låt live kommer vara cool att höra live. Sista låten ”Second Fiddle” avslutar med en stark text som känns rakt in i hjärtat, precis som det här albumet, känns rakt i hjärtat.

Sammanfattning:
Albumet håller en jämntråd, och det är en bra variation mellan låtarna. Musikmässigt är det också välproducerat och det är snygga gitarr och basslingor och melodier. Roberts röst är fantastisk på detta album, han sjunger texterna med känsla och jag upplever varje ord som sjungs kommer rakt från hjärtat.
Jag tänker mig också att låtarna på denna skiva kommer vara episka att höra live, då Takida är ett grymt bra liveband!


Jag är 100% säker att Takidas publik inte kommer att bli besvikna på det här albumet. Jag upplever en känslomässig smärta som vill ut och att budskapet är att det är viktigt att våga låta sig själv känna igen sig och låta musiken kännas. Det är ett album jag tycker bär på många känslor och musiken känns rakt in i själen. Efter att jag har lyssnat på albumet i sin helhet några gånger så måste jag säga att det växer och efter varje lyssning så blir det bara bättre och bättre.

Band: Takida

Titel: Agony Flame

Genre: Rock

Skivbolag: Napalm Records

Releasedatum: 9/2 – 2024

Bästa spår: Your Blood Awaits You, The Other Side & The Loneliest Hour

Betyg: 9/10

Tracklist:
1. Third Strike
2. The Other Side
3. Sacred Spell
4. In Time
5. Your Blood Awaits You
6. Nothing But A Misplace
7. The Loneliest Hour
8. Sickening
9. Isolated (Smoke & Mirrors)
10. On The Line
11. Second Fiddle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *