The Dead Daisies släppte Holy Ground 2021. Planen var att släppa det året innan men mitt i världskoset fördröjdes allt och man hoppades kunna turnera med albumet 2021. Det blev inte riktigt så. Bandet gjorde några kortare rundor men med Covid sjukdom och allt omkring blev det mer hemmasittande än turnerade och killarna tog beslutet att skriva ett nytt album igen!! Så Radiance föddes mitt i kaoset och idag kommer det ut för er alla att lyssna på!

Glenn Hughes har tillfört en bullrande bas och en sång som driver mot rockmusikens guldålder. Har de lyckats med en god uppföljare till Holy Ground då? (Som var ett av 2021 års bästa album btw)Ja, det ligger bra till! Det kanske inte når riktigt lika högt som Holy Ground men det är definitiv ett grymt verk.

Face your Fear öppnar albumet och det känns som att bandet landat direkt. Här startas det inte mjukt.

Hypnotize Yourself är en lite bluesrockig dänga. Samtidigt hittar jag en känsla av modern rock, lite Audioslave.

Shine On har det där bullriga basiga soundet som tillkommit med Hughes och de vassa tighta trummorna som Brian Tichy skämt bort oss med på tidigare album.

Låten Radiance som var en av singlarna som släpptes i våras är helt klart en Glenn Hughes låt. Inte så mycket TDD även om vi hör Aldrich omisskänsliga sound känns det som att Glenn fått glänsa här.

Born To Fly har det lite mer dämpade tempot och känslan som vi känner igen från Holy Ground. En skön låt med väldigt snygga harmonier.

Kiss The Sun glider in på den moderna rocken igen, det är rätt skönt att höra Hughes röst i det här sammanhanget. De matchar väl!

Courageous är lite mer åt det klassiska rock hållet och det är grymt skönt att få det lite mer skitiga soundet som de gör så jäkla bra.

Cascade är ett tungt spår med sköna riff som lyfter Aldrich och Lowys gitarrer, det finns melodi och tyngd som lägger sig som en härlig matta genom hela låten.

Not Human är lite åt det tyngre hållet där gitarrer och sång går väldigt tätt ihop och bygger en vibrerande känsla genom allt.

Roll on är utan tvekan bästa låten på albumet. En låt som har rötter i all klassisk rock samtidigt som den driver in i dagens sköna medley av rock and roll på marknaden. En lugnare låt där Hughes sång har en mycket framträdande roll som skapar en otroligt skön stämning.

Allt som allt är albumet snyggt, musikerna i världsklass och låtarna står för sig själva och tillsammans utan att skämmas.

Band: The Dead Daisies

Album: Radiance

Releasedatum: 2022-09-30

Bolag: Steamhammer

Bästa låt: Roll On

Betyg:

/P ”The Poseur” Pousar