Har du hört The Drippers??

Jag har hört The Drippers och jäklars så bra det är. Bandet släpper sin andra full längdare ”Scandinavian Thunder” den 10 december och det är en jädra skräll! Bandets ösiga stil pendlar lite mellan punkrock, heavy metal och gammal hederlig garagerock och man kan nästan känna doften av olja och folköl. Vi drivs snabbt in i garaget och det är väl först i låt nr två, Overload som jag riktigt fattar vad som händer. Det är snabba trummor och ösigt som satan och jag får en riktig känsla av punkens urkraft samtidigt som jeansvästen över den svarta skinnpajen skulle passa in i det här som hand i handske. Det är svårt att sätta sig och analysera varje låt på albumet för jag skulle nog beskriva låtarna ungefär likadant.

Det hörs nyanser av såväl Ace Frehley, Peter Criss, Lemmy, Mikkey D, Rawhide och så många andra band som influerar rockmusik över lag. Det är sånt drag att det här kan få liv i vilken förfest som helst.

Och det är lite så det här albumet känns, som en förfest. För det passar nog inte i så många fler sammanhang, men måste det göra det då? Kan det inte bara få vara ett riktigt grymt förfestalbum?

Det finns nog lite att önska när det kommer till produktionen, det är ganska ont om djup på många ställen och det är lite enkelspårigt och även om jag älskar skitigt musik skulle det vara skönt med något avbrott i öset. Men det finns så mycket coolt och bra också, som i Shit Island Showdown där gitarrerna får skapa ett eget rum och där solot ca 2:35 in i låten kan få vem som helst att sätta foten på ölbacken och spela luftgura.

Så här har vi det. Ett ultimat förfestalbum till sommarens fester och festivaler. Ös som satan och sjung med i Deadbeat Groove innan ni fortsätter rocka tills ni vaknar i gräset med en solbränna utom denna värld och en baksmälla som kommer kosta mer att dricka bort än vad kvällen innan gjorde!

Artist: The Drippers
Titel: Scandinavian Thunder
Releasdatum: 2021-12-10
Skivbolag: The Sign Records
Genre: Action Rock/Heavy MetaBästa låtar:  Overload, Dräparshuffle

Betyg:

/P ”The Poser” Pousár