GMR Music

29 maj

Heavy Metalbandet Trotoar är ett projekt startat av Linnea Landstedt och Pontus Pettersson-Gull som vi känner igen från Tyranex. Projektet startade egentligen upp som en ide hos Linnea Landstedt 2013 men det var inte förrän Pontus Pettersson-Gull kom med i bilden som No Salvation började byggas upp på riktigt.

Vad har ni att se fram emot då? Tänk er 80 talet. Heavy Metal börjar vakna till liv ordentligt och det är inte bara de coola killarna som syns och hörs utan man kan se Systrarna Petrucci i Madam X, Vixen och Lita Ford inta scenerna. Tjejerna ville vara dem och killarna ville vara med dem. Där har Trotoar tagit sikte, just den känslan och de har lyckats bra! I många fall av senare Heavy Metal kan det kännas överproducerat och det blir för rent och alldeles för lojt. Här har man istället plockat fram det orena och byggt på med dubbla gitarrer och rena körer som lyfter de enkla men snygga melodierna som vi får bra exempel på i låtar som Hunger Of The Wolf, spår 4. Dont Let Me Bleed följer upp med ett snyggt gitarrplock och en enkel marschtakt som bygger samman en snygg stämning in i en snygg ballad med böjda strängar och ett solo som får pälsen att resa sig rejält. Favoriten på albumet är Tomorrow som ligger som spår 6 på albumet. Det är ett tempo som väcker kroppen och det känns som att luftgitarren ligger nära till hands med de extremt snygga slingor som spelas. Klar bubblare är låt nr 8 på albumet, On My Own där drivet får en att öka tempot på stegen lite och man kanske kan fixa sitt personbästa på löprundan om man har tur.

Produktionen av det här albumet är genomtänkt. Hade det varit ett modernt metalalbum hade jag antagligen sågat en del av det men nu är det klassisk Heavy Metal och med det i åtanke blir jag lite nostalgiskt imponerad av det istället. Att våga hålla det enkelt och utan överambitiösa målsättningar gör att det istället blir jäkligt bra! Det kunde lika gärna ha varit en digitalisering av ett album från 1984 som ett nysläppt album 2020. Ni kan se fram emot snygga gitarrer, raka trumspår och en clean och snygg röst som framför enkla men välformulerade melodier.

Låtlista:

  1. No Salvation
  2. Far Away From Home
  3. Demons In Your Mind
  4. Hunger Of The Wolf
  5. Dont Let Me Bleed
  6. Tomorrow
  7. Shining Star
  8. On My Own
  9. Elusive Dreams
  10. Unbound

Betyg: 9/10

Bandmedlemmar:
Linnea Landstedt – vocals, guitar, bass
Pontus Pettersson-Gull – drums


/P ”The Poser” Pousár