Foto: Steven Christie

Tygers Of Pan Tang är inte purfärska, men det verkar inte påverka deras energi och arbete på scenen. Att de släpper ett live album nu känns ju helt galet men samtidigt förstår jag att de valde att spela in det förra året med tanke på hur bra det låter! Jag kommer inte skriva om alla låtarna på plattan då det är rätt många spår men jag bjuder på det bästa och det sämsta!

Jack Meille tar ton och sången är medryckande och det blir en riktigt skön livestämning här hemma i vardagsrummet. Samtdigt känner man verkligen Robb Weirs typiska gitarrer som spelar fram melodier och lyfter fram allt precis som han gjort sedan start.

Love Don´t Stay är ett klockrent exempel på detta, man kan riktigt se framför sig hur de bearbetar publiken och bjuder på klassisk rock och allt som hör till. Gangland är också ett riktigt ösigt spår här och det är rätt ballt att höra det på en riktig liveplatta. Det är inte tillrättalagt utan man hör att det här är ”på riktigt”. (Ni hittar hela tracklisatan längre ner) Ett par låtar går och Destiny drar igång. Det är en favorit här hemma så det blir skön stämning omedelbart. Jag slås av hur svårt det måste vara att behålla stämningen i en låt som annars är så bra på platta. Men de har anpassat det så det inte behöver ha den rena tonen. Gitarrsolot ca 3 minuter in är ståpäls.

Vi hoppar fram ett par spår till och landar på Paris By Air som bjuder på 80-tals feeling rakt av. Körerna och de snygga gitarrmelodierna som ligger bakom lyfter låten som tyvärr skulle ha behövt en tweak på sången. I vissa partier låter det lite svajigt.

Fire On The Horizon startar med en elgitarr som tuggar rejält! Det är drivig hårdrock som verkligen väcker intressent från första anslaget. Här sjunger Meille hjärtat ur sig! Det är skitigt och rått och det känns som att det är något som han känner sig mycket bekväm med!

Det här är ett riktigt bra livealbum. Som jag skrev innan så är det inte tillrättalagt utan det hörs att det är inspelat live och de små missar som jag uppfattar när jag sitter och lyssnar noggrannt är snarare charmiga än störande. Det är så att spela live. Det händer grejer hela tiden. Men publikens reaktioner säger allt. Det är jubel och applåder. Är du ett Tygers fan tycker jag absolut att det här är värt att lyssna på.

Artist: Tygers Of Pan Tang
Album: Live Blood
Release: 26 April 2024 
Skivbolag: Mighty Music 
Betyg: 

Tracklista:
Intro 
Euthanasia 
Keeping Me Alive 
Love Don´t Stay 
Gangland 
Edge Of The World 
Destiny 
Back For Good 
Only The Brave 
Paris By Air 
Do It Good 
Insanity 
Fire On The Horizon 
A New Heartbeat 
Slave To Freedom 
Suzie Smiled 
Hellbound 
Love Potion No.9 
Blood Red Sky

Lineup:
Robb Weir – guitar 
Francesco Marras – guitar 
Jack Meille – vocals 
Huw Holding – bass 
Craig Ellis – drums 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *