11 låtar. 11 Låtar av vad jag bara kan kalla party. Jag hörde Velvet Insane för ett par år sedan och har med nöje följt deras spännande resa. Och jag måste säga att jag inte är besviken. Velvet Insane har väckt stort intresse och toppat listorna i USA, de har turnerat i Japan och de har spelat in en låt och video med Bruce Kulick. Med de sakerna i bagaget kan de ju knappast misslyckas tänker jag.  

Driving Down The Mountain startar upp den här musikaliska partybussen med allt en härlig glamlåt ska innehålla, det är piano och det är sköna riff med fantastiska glättiga melodier som driver en till ett leende vare sig man vill eller inte. Vi landar i Backstreet Liberace som kickar upp en mot det lite mer glittriga, det något mer Velvet med ett värdigt besök av Dregen (The Hellacopters, Backyard Babies) & Nicke Andersson (The Hellacopters, Imperial State Electric, Lucifer).

 Jaded Eyes är låten med bas, det är låten som spelas när platåstövlarnas klackar slår mot golvet när Bowie och hans entourage glider in på klubben. Samtidigt är den skönt sårbar. Galet snyggt! Velvet Tounge bjuder in till skön dans i kärlekens namn. Det här är så skönt glammig och det är lätt att glömma att det är något som kommer ut 2021. Sound Of Sirens har en riktigt skön ton med akustiska gitarrer som möter upp en orgel och en skön lite mjukare sång. Ett slags paus i festen men utan att tumma på festkänslan. Kvällens slowdance kanske?

Sen hoppar vi upp på dansgolvet med velourdräkten på! Riding The Skyways kickar i gång tempot på nytt och det känns som att vi borde köpa mer paljetter, massor av paljetter! Det ska vara paljetter överallt! Det blir ju perfekt när vi snubblar in i Spin On Crazy Moon som i introt verkar flirta lite med ett band som idag kanske ser mer dollartecken än paljetter men som en gång i tiden (och nu igen) har mer smink och högre platå än vad Ziggy Stardust hade. Där slutar dock likheterna och bandet svävar iväg i sin underbara 70 talsrock som skulle få vem som helst att vilja glittra och kämpa för världsfreden.  Sailing On A Thunderstorm är en jävligt fin låt helt enkelt, den är fin och den har en fantastisk lager på lager bild av ljud som gör att man hör något nytt varje gång man lyssnar, men så är i och för sig hela albumet. Vi går in i Midnight Sunshine Serenade som är en ballad, vacker och smäktande, den har ett sjukt vackert parti där trumma och bas får ta täten och det blir väldigt stämningsfullt. Den borde kanske avsluta kvällen men vi är ju alltid några som stannar till småtimmarna. Vi som stannar på köksfesten får njuta av Space Age Dj och det är klart värt den baksmällan. Här kommer Elton John in och bestämmer att radioskvalet är skit och nu får vi ta och fylla etern med Rock n´Roll i stället!

Så slutar festen och vi går hem i sommarnatten till tonerna av You´re The Revolution som kan bli årets Rock Anthem. Jag vill höra hela publiken sjunga med till detta. Jag vill avsluta en fest med det här. Jag vill ha Velvet Insane i mitt liv! Och visst kommer albumet hem, förbokat.   

Artist: Velvet Insane
Titel:  Rock n´Roll Glitter Suit
Releasedatum: 2021-07-16
Skivbolag: Wild Kingdom, Sound Pollution
Genre: Hårdrock/Glam
Bästa låt: Jaded Eyes, Space Aged Dj
Betyg:

/P ”The Poser” Pousár