Winger släpper nu sitt sjunde studioalbum ”7” som helt enkelt säger att detta är deras sjunde album sen den självbetitlade debuten ”Winger” släpptes 1988. Efter det följde ytterligare två album som också togs väl emot och sålde platina i USA och guld i Japan samtidigt som man också fick en stor skara fans i Europa. 1994 splittrades tyvärr Winger eftersom man som många andra band som spelade typisk AoR hårdrock hamnade i skuggan av den nya grungemusiken med band som Nirvana och Pearl Jam som slog stort i början av 90-talet och band som Winger ansågs helt enkelt förlegade av både media och musikindustrin. 

Men 2006 återförenas Winger och ger ut albumet ”IV”och därefter ”Karma” år 2009 och ”Better Days Comin'” 2014. Tre fantastiskt bra album som ni också bör lyssna på för att förstå att Winger är ett sju i helsike bra band sen 1988 enligt min åsikt! Så nu detta år kommer deras nr ”7” och den är rena väckarklockan för oss som redan gillar Winger men även för de som älskar denna genre’ inom hårdrocken, alltså klassisk AoR Metalrock med maffiga riff och starka melodier som sitter som gjutet i ett musikaliskt armerat betongblock av högsta byggkvalite.´Om man nu ska blanda in musikskapande som en process jämförbar med att bygga/skapa någonting fysiskt starkt och vackert på vår jord…men ni förstår nog mina tankar!?

Nya albumet ”7” är helt i klass med bandets tidigare sex studioalbum och jag tror många kommer att jämföra albumet med debutalbumet ”WInger” som anses av många fans att vara deras bästa album och ”7” gör oss icke besvikna. Man har helt enkelt förvaltat sitt arv från 1988 på ett bra sätt och kryddat det med ett tyngre sound och med texter som inte är lika mycket om festande och partajande med brudar som det var på de gyllene åren på 80-talet utan här ger Kip Winger oss texter med mer djup och allvar samtidigt som gitarriffen maler ner och tillsammans med Kips sång ger oss en härlig musikalisk resa genom alla tolv låtarna på albumet även om det finns enstaka låt som enligt mig inte riktigt håller samma klass som övriga låtar på albumet ”7”. Det låter Winger helt enkelt och de levererar ett mycket lyssnarbart och gediget album som håller hög musikaliskt kvalitet. Det är både tungt och känsligt i de tolv låtarna som vi får höra och det är liksom en skön blandning av mjukt, hårt, argt och lite ledsamhet i de låtar som de har skrivit och som de har arrangerat på ett utmärkt sätt i produktionen och skapandet av albumet ”7”. Ett album som är både Yesterday and Tomorrow i mitt tycke! Winger är idag mer allvarliga och filosofiska än debuten 1988 och musikaliskt har de också mognat och det märks för chugga-chugga riffen är fortfarande kvar sen dess men nu får vi inte bara lätt och lagom utan även bregott på vår macka helt enkelt! Kip och övriga i bandet är helt enkelt grymt bra musiker som levererar oss en härlig delikatess av fantastiskt bra låtar som verkligen visar att bandet fortfarande är att räkna med! Så köp CDn som släpps den 5 maj eller ladda ner deras nya album för ni blir inte besvikna! Den 4 augusti släpper man ”7” på dubbelvinyl  och givetvis måste den också ingå i vår vinylsamling eftersom omslaget på ”7” är bara så klassiskt vackert nostalgiskt hårdrockigt!

Själv missade jag bandet på 90-talet även om jag visste om att Winger var ett riktigt bra band som släppt tre riktigt bra album sen debuten med ”Winger”. Men eftersom undertecknad själv ramlade ner i grungesmeten och helt enkelt tappade bandet några år som skapade den musik som satte 80-talet på den musikaliska hårdrockskartan får vi nu äntligen ta igen de förlorade åren tack vare Wingers senaste album ”7” som verkligen väcker upp oss alla älskare av denna genre´ inom hårdrocken. Så ny lyfter vi på nya vingar mot Stairways To Heaven för Winger har visat att de är tillbaka på kartan igen med råge! Det är nära toppklass på deras nu album ”7” och de som redan gillar bandet kommer att höja det till skyarna men de kommer även få nya fans tack vare att det helt enkelt är ett jäkligt bra album som de har skapat och det ska vi vara glada för ty musiken tystnar aldrig…

Till sist: En viss Desmond Child har även bidragit till låtskrivandet på albumet med bland annat den inledande ”Proud Desperado”! Låtarna ”Heavens Falling” och ”Tears Of Blood” är några andra låtar som sätter sina märken på albumet. ”Tears Of Blood” är pumpad med monsterriff tillsammans med Kips sånginsats blir det helt enkelt ett ”masterpiece” av AoR och hur det ska låta! Även Ballade ”Broken Glass” får även mig som är allergisk mot ballader att vekna. Den är bara så bra och nu har Kip fått mig att känna mig som en tonåring igen på väg mot sista dansen på discot i fritidsgården en fredagskväll på 80-talet! Tack för det! Winger har helt enkelt levererat kanske 2023 års bästa AoR hårdrock nu innan sommaren närmar sig!? Jag kommer att få grannarna att både känna doften av grillrök och att få lyssna på ett band som med albumet ”7” kommer göra vår gård till ett enda grill och rock and roll party all night long!

Winger är: Kip Winger Sång, bas och Keyboard. Reb Beach Gitarr, sång. Rod Morgenstein Trummor. Paul Taylor Keybords och gitarr samt John Roth Gitarr, sång. De fyra första är alla från orginalbandet från 80-talet. John Roth är en nyare medlem sen 2000 talet. 

Till sist 2: Winger skulle egentligen heta Sahara men bandnamnet var tydligen redan registrerat så det fick bli Kip Winger som fick offra sitt namn för bandet…Om ni har första albumet ”Winger” så finns namnet Sahara längst ner i hörnet på albumets framsida om ni tittar noga!

Band: Winger ”7”.

Förlag: Frontiers Music.

Release: 5/5 2023.

Bästa låtar: Tears Of Blood, Proud Desperado och Heavens Falling.

Betyg

Mattias ”Mp3” Petre´.