Zinny Zan behöver ingen närmare presentation. Det räcker med att säga Easy Action, Shotgun Messiah och Zan Clan så vet nog dom flesta vem vi pratar om.

Efter tre grymma och personliga album på svenska är han nu tillbaka med ny musik med sitt nya band under namnet Zinny Zan. Det ska dock betonas att det här är inget soloprojekt utan det är ett band.
Som låtskrivarkompanjon har han den utomordentligt duktiga gitarristen Stefan Bergström som vi bland annat sett i Skintrade.

Rent textmässigt så känner man igen sig från Stagman tiden. Det är personligt och låten handlar om Los Angeles men nu har soundet blivit rockigare. Själva låten sätter fart med en gång utan några krussiduller och det dröjer inte länge förrän Zinny tar de första tonerna. När undertecknad pratade med Stefan om riffet så tyckte han att det var svagt i den fasen dom befann sig just då. Om det här riffet var svagt så har gubbarna stora saker på gång för riffet sitter som ett smäck.


Zinny och Stefan beskriver själva låten som en ”car cruising låt” vilket jag håller fullständigt med om. Låten är som gjord för bilen med nervevad fönsterruta och en tur nedför Sunset Strip eller annan valfri paradgata .
En snygg detalj i det hela är att låten inte har ett renodlat gitarrsolo för det har Bergström snyggt vävt in i låten samtidig som Zinny upprepar låttiteln med inlevelse.
Heartbreak City är en ruggigt stabil första singel!

Det BÅDAR GOTT inför kommande singel och albumsläpp.

av Ulf Romedahl